Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» του Σλούκα- Πρώτος σε αξιολόγηση (pic-vids)

Ο Κώστας Σλούκας το πήρε... πάνω του. Ηγείται του Ολυμπιακού και φαίνεται. 

Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» του Σλούκα- Πρώτος σε αξιολόγηση (pic-vids)

Ο Κώστας Σλούκας φαίνεται πως «ξεκλείδωσε», απελευθερώθηκε και βρήκε τον εαυτό του! Φαινότανε πως κουβαλούσε ένα έξτρα βάρος και μία περιττή πίεση στους ώμους του, ώστε να ηγηθεί του Ολυμπιακού στην επιστροφή του στο μεγάλο Λιμάνι, μετά από πέντε χρόνια ξενιτιάς, όπου απέδειξε στην Ευρώπη ποιος είναι, αλλά πάντα είναι πιο… δύσκολο, στην ομάδα που αντρώθηκες και με την οποία «δένεσαι» συναισθηματικά.

Δεν ήταν κακός, για να μην παρεξηγηθούμε, απλά ήταν έξω από τα νερά του. Δεν ήταν όσο επιθετικός χρειαζότανε, δεν ήταν ο ηγέτης που προσπαθούσε, ήθελε και όλοι περίμεναν. Αόριστος, γιατί πλέον είναι όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά μέσα στο παρκέ και με διάρκεια.

Ο Κώστας Σλούκας στα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει αγγίξει το προσωπικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα, που είναι οι 26 πόντοι που έχει πετύχει με τη Φενέρμπαχτσε. Κόντρα στη Μπάγερν είχε 24 πόντους και απέναντι στην Κίμκι 25. Συν τοις άλλοις είχε 12 ασίστ σύνολο, 4 κλεψίματα και 4 λάθη (όλα με τη Μπάγερν), ολοκληρώνοντας τα παιχνίδια με 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Αυτή η τελευταία επίδοση τον φέρνει στην κορυφή της λίστας (σύστημα αξιολόγησης) σε όλη την Ευρωλίγκα στην ειδική κατηγορία των τριών τελευταίων αγώνων, με 68 μονάδες στο index. Έχει «συγκατοίκους» στην 1η θέση και μάλιστα αμφότεροι είναι πολύ γνώριμοι...

Ο νυν συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος κάνει τη σεζόν της καριέρας του… μέχρι την επόμενη, με επίσης 68 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ο πρώην συμπαίκτης του στη Φενέρμπαχτσε Τζόφρεϊ Λοβέρν, ο οποίος αναγεννήθηκε στη Ζαλγκίρις και μάλιστα κόντρα στην Κίμκι είχε 29 πόντους.