Ολυμπιακός: Oριστικά νοκ-άουτ ο ΜακΚίσκ με Μπάγερν - Εκτός και ο Κόνιαρης!

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και πράξη - Οριστικά νοκ-άουτ τέθηκε ο Σακίλ ΜακΚίσικ ενόψει Μπάγερν - Εκτός αποστολής και ο Αντώνης Κόνιαρης - Η ώρα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. 

Ολυμπιακός: Oριστικά νοκ-άουτ ο ΜακΚίσκ με Μπάγερν - Εκτός και ο Κόνιαρης!

O Ολυμπιακός απόψε (21:00) επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για το 2021. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Αυτό θα είναι το πρώτο ματς για τους Πειραιώτες ενόψει του δεύτερου γύρου.

Έχουμε φτάσει στου δρόμου τα μισά, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται ακριβώς στη μέση της κατάταξης (στην 9η θέση με ρεκόρ 8-8) και πλέον θέλουν να... πατήσουν γκάζι, κάνοντας γερό μπάσιμο στην οκτάδα, για να διατηρηθούν σε τροχιά πρόκρισης.

Οριστικά εκτός τέθηκε από την αναμέτρηση ο Σακίλ ΜακΚίσικ, κάτι που ήταν αναμενόμενο να γίνει πράξη. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο κάθετο παιχνίδι, έχει τραυματισμό στην ποδοκνημική (αριστερά) και δεν ήταν σε θέση να λάβει μέρος στην αναμέτρηση. Εκτός μάχης και ο Αντώνης Κόνιαρης, καθώς είναι άρρωστος!

Θα «ανέβει» ο Χάρισον, η ώρα του Χαραλαμπόπουλου!

Και το θέμα, λοιπόν, είναι το πώς θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να γεμίσει τη θέση «3», από τη στιγμή που θα αγωνιστεί χωρίς τους Κώστα Παπανικολάου και Σακίλ Μακ Κίσικ. Φυσικά με λύσεις εκ των έσω. Είναι δεδομένο πως θα «ανέβει» πόστο σε ρόλο σμολ φόργουορντ ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με άνεση και σε αυτήν τη θέση. Έχει εξαιρετικό σουτ, μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να σκληρύνει περισσότερο στην άμυνα.

Και κυρίως έρχεται μία μεγάλη ευκαιρία για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος μάλιστα πριν δύο μέρες είχε και γενέθλια. Δεν είναι μικρό παιδί πλέον, έγινε 24 ετών και θα του δοθεί η δυνατότητα να κάνει το βήμα μπροστά! Αυτές τις ευκαιρίες οφείλει να τις... αρπάζει από τα μαλλιά και ο ξανθομάλλης φόργουορντ πρέπει να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον πιστεύει, αλλά ορισμένες φορές έχει παράπονα από εκείνον από το θέμα της ετοιμότητάς του στο κομμάτι της άμυνας. Έχει δεχτεί αρκετές παρατηρήσεις για την προσήλωσή του στα μετόπισθεν. Έχει χάσει μάχες και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να τον δει να... δαγκώνει σίδερα, όντας 100% συγκεντρωμένος. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής; Έχει παίξει ελάχιστα. Μόλις σε 4 ματς, έχοντας μέσον όρο 7.2 λεπτά με 2.2 πόντους. Είναι άστοχος στα τρίποντα (1/7-14.3%) και αποτελεσματικός στα δίποντα (3/3).

Καμία αντίρρηση πως όταν δεν παίζεις δεν είναι και εύκολο να βρεις ρυθμό, αλλά αυτήν τη φορά θα πάρει λεπτά συμμετοχής και στο χέρι του είναι, με την καλή του απόδοση, να παραμείνει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Αν δεν... τραβήξει, θα δούμε και σχήματα με τρία γκαρντ, μπαίνοντας περισσότερο στο ροτέισον ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.