Παναθηναϊκός: Υποσχέσεις και αποφάσεις

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να… βολεύεται ως οργανισμός με την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και κρύβεται πίσω από τα οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση οφείλει να αναλάβει δράση και να καταστρώσει πλάνο με προοπτική

Παναθηναϊκός: Υποσχέσεις και αποφάσεις

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με πολλά ελαφρυντικά εξαιτίας της βίαιης περικοπής του μπάτζετ, της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συγκεκριμένων οικονομικών δεδομένων, που δεν επέτρεπαν ούτε λάθη, ούτε υπερβάσεις.

Οι «πράσινοι» υποσχέθηκαν στον κόσμο τους όμως ότι θα έχουν μια αξιοπρεπή ομάδα, που θα παλεύει όλα τα ματς ανεξάρτητα από το αν ο αντίπαλος με το ακριβότερο μπάτζετ και την περισσότερη ποιότητα, θα κέρδιζε στο τέλος.

Έχει περάσει ένας γύρος στην Ευρωλίγκα και ο Γιώργος Βόβορας με τους παίκτες του βγήκαν ανακόλουθοι. Δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, καθώς δεν είναι λίγα τα παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ και παρακολουθούσε τους αντιπάλους του να παίζουν, ακόμα και να… κάνουν το κομμάτι τους!

Τελευταίο κρούσμα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Για την ακρίβεια ένα… δείγμα της σερβικής ομάδας, διότι έλειπαν οι Χολ, Λόιντ, Σιμόνοβιτς και Νοκό.

Για τριάντα λεπτά λοιπόν ο Βόβορας και οι παίκτες του απλώς παρίσταντο στην… παρέλαση των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου και μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά προσπάθησαν να τους βγάλουν από τη… βόλεψή τους.

Όμως έτσι δουλειά δεν γίνεται. Διότι ξανά οι τέσσερις κοιτούσαν τον έναν, που με ηρωισμούς και υπερβάσεις πάλευε να ανατρέψει την κατάσταση. Στο Τελ Αβίβ ήταν ο Νέντοβιτς, στο Βελιγράδι ο Παπαπέτρου. Αυτό δεν είναι ρεαλιστική προσέγγιση ενός ματς.

Στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν χρήματα για αλλαγές, διότι για να φύγει κάποιος θα πρέπει να συναινέσει για να αποχωρήσει, άρα να μην αξιώσει αποζημίωση και τα λεφτά που θα μείνουν, θα διατεθούν για τον επόμενο.

Η συνθήκη αυτή λοιπόν έχει δημιουργήσει φαινόμενα δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας. Παρατηρεί κάποιος τον Φόστερ, τον Όγκαστ, τον Μπεντίλ να μην μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και να παραμένουν. Οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να εθίζονται στο μότο: «Αχ κρίμα χάσαμε, δεν πειράζει πάμε για το επόμενο ματς».

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον δεν υποσχέθηκαν αυτό στην αρχή της χρονιάς. Διότι μια ήττα από τον μισό Ερυθρό Αστέρα, που δεν έχει δα και το δυσθεώρητο μπάτζετ, είναι πολύ χειρότερη από μια καλή εμφάνιση, αλλά με ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουν τεράστια διαφορά στη διαχείριση.

Στον Παναθηναϊκό δείχνουν εγκλωβισμένοι σε μια χρονιά που δεν έχει στόχους, δεν έχει προοπτική, δεν έχει κάτι να προσφέρει περισσότερο.

Ίσως θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα ματς της Euroleague ως διαδικασίες για να αποκομίσουν εμπειρίες οι παίκτες που θα μείνουν του χρόνου στην ομάδα και στους οποίους η ομάδα θεωρεί πως μπορεί να επενδύσει.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σημαντικές και να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο.

Αν τερματίσει τελευταίος ο Παναθηναϊκός; Κανένα πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τον Τζόρντι Μπερτομέου και δεν τον κουνάει κανείς, όσο κι αν… τρολάρει τη σούπερ-ντούπερ διοργάνωση.