Ολυμπιακός: «Εμβόλιο» στη Μόσχα

Ο Ολυμπιακός ζητά στη Μόσχα το... αντίδοτο, επιδιώκοντας μια σοβαρή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση! Απέναντι στη Χίμκι (19.00, NS1) θέλει να βάλει τέλος στο σερί των τριών ηττών και να θυμίσει ξανά ποιος πραγματικά είναι!

Ολυμπιακός: «Εμβόλιο» στη Μόσχα

Στο τελευταίο τους παιχνίδι για το 2020, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θέλουν τη νίκη απέναντι στη Χίμκι (2-14) στα περίχωρα της Μόσχας για να κλείσουν καλά τη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο για να τερματίσουν το αρνητικό σερί των τριών ηττών που κουβαλάνε (σ.σ. Βαλένθια, Ρεάλ, Φενέρ) και να βρουν ξανά τον δρόμο τους.

Τελευταία αλλά… ικανή για ζημιά

Αν οι Πειραιώτες βέβαια σταθούν στο γεγονός πως η Χίμκι είναι η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, έχοντας σε 16 παιχνίδια μόλις 2 νίκες (Ερυθρό Αστέρα και Ζενίτ) και 8 συνεχόμενες ήττες, δεν αποκλείεται να την… πατήσουν όπως συνέβη και με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία επίσης είχε ένα μεγάλο αρνητικό σερί (7 ήττες σε 8 παιχνίδια).

Η μισή ομάδα ο… Σβεντ

Αν και δεν το καταφέρνει καλά, καθώς με το ζόρι βάζει 80 πόντους, η Χίμκι είναι μία ομάδα που θέλει να πάει σε υψηλό σκορ και ξεκάθαρα να κερδίσει από την επίθεσή της. Ο Σβεντ φυσικά είναι πάνω από το 50% του παιχνιδιού της σε όλα, καθώς σκοράρει 17,5 πόντους και δίνει 8,3 ασίστ, αλλά… δεν είναι μόνο αυτός.

Η άμυνα δείχνει τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάει στην «Arena Mytishchi» να κερδίσει μέσα από την επίθεση. Αν πάει σε αυτόν τον ρυθμό, θα είναι εις βάρος του. Το προσπάθησε και με τη Βαλένθια και αμέλησε εντελώς την άμυνά του. Τις μεγάλες, καλές νίκες τις έχει κάνει μέσα από την άμυνά του. Πρέπει να αρχίσει ξανά να «δαγκώνει», να γίνει σκληρός και να μάχεται σε κάθε φάση, σε κάθε μπάλα, ώστε να αποδιοργανώσει επιθετικά την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις, ο οποίος παρεμπιπτόντως μένει αμετακίνητος στη θέση του, όταν η διοίκηση έχει απολύσει όλους τους συνεργάτες του και ακούγονται πολλά και για αλλαγές στο ρόστερ.

Η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης

Από κει και πέρα πρέπει να είναι έξυπνος και να έχει σωστές επιλογές στην επίθεσή του, ώστε να αξιοποιήσει τα πολλά τρωτά σημεία των Ρώσων. Η Χίμκι διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση, καθώς δέχεται 88,3 πόντους κατά μέσον όρο (78,1 βάζει ο Ολυμπιακός), ενώ δίνει στο τρίποντο των αντιπάλων της -επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό- 41,9%!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Χίμκι - Ολυμπιακός (19.00)
Εφές Αναντολού - Ρεάλ Μ. (19.30)
Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις Κ. (21.00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζενίτ (21.05)
Μπασκόνια - Βαλένθια (22.00)
Φενέρμπαχτσε - Βιλερμπάν (30/12, 19.45)
Ερ. Αστέρας - Παναθηναϊκός (30/12, 20.00)
Μπάγερν Μ. - Μπαρτσελόνα (30/12, 20.30)
Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μ. (30/12, 21.45)