Ολυμπιακός: Καλύτερος... εκτός συνόρων!

Για πρώτη φορά με το νέο φορμάτ, ο Ολυμπιακός στις πρώτες 14 αγωνιστικές έχει πέντε ήττες στο ΣΕΦ, την ώρα που είναι πιο συνεπής στα εκτός με 4 νίκες σε έξι ματς. Πως αποτυπώνεται η... πνευματική χαλάρωση και η έλλειψη έντασης μέσα από την άμυνα!

Ολυμπιακός: Καλύτερος... εκτός συνόρων!

Φυσικά και είναι απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι στον Ολυμπιακό για το 0/2 που είχαν αυτήν την εβδομάδα στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να πάνε στο 7-7 στην Ευρωλίγκα! Δεν είναι ότι δεν συνέχισαν την «παράδοση» που τους ήθελε στο νέο φορμάτ να μη χάνουν και τα δύο παιχνίδια στη «διαβολοβδομάδα», αυτά είναι για τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Είναι γιατί αφενός αδικούν τον εαυτό τους και την προσπάθειά τους, αφετέρου γιατί πρέπει να… κόψουν κάποια «συμπτώματα» πνευματικής ανετοιμότητας και μη σωστής προσέγγισης που συχνά πυκνά παρουσιάζουν. Ας μη γελιόμαστε, όλη η ζημιά έγινε στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και όχι σε αυτό με τη Ρεάλ, που άξιζε φυσικά να πάρει, αλλά δεν αδικεί κανείς και τους Μαδριλένους που κέρδισαν. Έβαλαν μεγάλα σουτ, έχουν τις προσωπικότητες και την εμπειρία για τέτοια παιχνίδια και σε τελική ανάλυση… όταν πηγαίνεις στην παράταση με τη Ρεάλ, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου!

Η ζημιά έγινε με τη Βαλένθια

Η ζημιά όμως, όπως είπαμε, αυτήν την εβδομάδα έγινε με τη Βαλένθια, η οποία χάρη στην άμυνα του Ολυμπιακού (και την πνευματική προσέγγιση που λέγαμε) σκόραρε όπως και με όποιον ήθελε. Αυτή η ήττα πάει πίσω τον Ολυμπιακό, καθώς σε θεωρητικό επίπεδο έχει ίδιο στόχο με τις «νυχτερίδες» και δύσκολα καλύπτει τη διαφορά (11 πόντων) στην Ισπανία για να υπερτερεί σε ισοβαθμία. Δεν είναι καιρός να τα βλέπει και αυτά;

Ποτέ ξανά πέντε ήττες εντός στο ξεκίνημα

Είναι λογικό μια νέα ομάδα, με εννιά καινούργιους παίκτες, να έχει σκαμπανεβάσματα και να παρουσιάζει αστάθεια, ωστόσο φαίνεται πως το θέμα μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό είναι πνευματικό και όχι αγωνιστικό. Δεν γίνεται από τη μία τρεις παίκτες να βουτάνε για την μπάλα και δύο μέρες πριν να μην κάνουν καν φάουλ ενώ έχουν να δώσουν. Ο Ολυμπιακός νιώθει καλύτερα με την ταμπέλα του αουτσάιντερ, αλλά και εκτός έδρας, όπου σε θεωρητικό επίπεδο φαβορί είναι ο γηπεδούχος. Έχει μέχρι στιγμής πέντε ήττες μέσα στο σπίτι του σε οκτώ παιχνίδια, όταν πέρσι στην αντίστοιχη περίοδο είχε τρεις ήττες (σε μία αναμφίβολα κακή χρονιά) και πρόπερσι δύο. Το 2017-18 είχε μόλις μία ήττα εντός έδρας και το 2016-17 που είχαμε αυτό το φορμάτ δύο!

Καλύτερη άμυνα εκτός έδρας

Είναι σαφές ότι η απουσία του κόσμου έχει επηρεάσει τους «ερυθρόλευκους», που αντίστοιχα στα εκτός έδρας πηγαίνουν με μεγαλύτερη συγκέντρωση και ένταση, έχοντας ήδη σπουδαία διπλά σε Βαρκελώνη και Αγία Πετρούπολη, ενώ στο σύνολο μετρούν τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια. Δείτε μόνο τη διάθεση στην άμυνα: εκτός έδρας η άμυνα επιτρέπει 76,3 πόντους, ενώ στο ΣΕΦ ξεπερνά τους 80 πόντους.