Ολυμπιακός: «Θύμα» των νέων συνθηκών στην Euroleague!

Η απουσία του κόσμου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει αντίκτυπο στον Ολυμπιακό, που ήδη έχει περισσότερες ήττες στο ΣΕΦ παρά στα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Ολυμπιακός: «Θύμα» των νέων συνθηκών στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν ήταν μία ομάδα έδρας. Έμπαινε στην εξίσωση ο κόσμος του και πρόσθετε ένα ακόμα εμπόδιο στο αντίπαλο. Οι συνθήκες φέτος στην Euroleague είναι διαφορετικές και ιδιαίτερες, ιδίως για τις (περισσότερες) ομάδες που δεν έχουν κόσμο στο πλευρό τους, γιατί στα βόρεια, όπως στη Ρωσία και τη Λιθουανία, είχαν και έχουν ένα μέρος αυτού.

Φέτος, αν παρατηρήσει κανείς σημειώνονται περισσότερα «διπλά» στη διοργάνωση, καθώς ο παράγοντας έδρα- την δυναμική της οποίας προσδίδει ο κόσμος- απουσιάζει.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν να το λένε για το πόσο «παγωμένο» είναι το ΣΕΦ. Πόσο σε «κοιμίζει» αλλά και τη χαοτική απόσταση μεταξύ παρκέ και εξεδρών (λόγω του κουλουάρ στίβου) η οποία πλέον φαίνεται… μεγαλύτερη. Είναι που είναι… αντι-μπασκετικό, ωστόσο με την καθολική απουσία του κόσμου, η απόσταση φαίνεται μεγαλύτερη. Ακόμα κι όταν δεν γεμίζει το ΣΕΦ, υπήρχε κόσμος στα court seats, στις θέσεις δίπλα στο παρκέ, φώναζαν, χειροκροτούσαν, εμψύχωναν και κρατούσαν σε μία επαγρύπνηση τους παίκτες. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, χωρίς ωστόσο να αποτελεί δικαιολογία, απλά παραθέτουμε έναν παράγοντα.

Είναι ενδεικτικό λοιπόν πως ο Ολυμπιακός τις περισσότερες ήττες του φέτος, τις έχει κάνει εντός παρά εκτός. Στο ΣΕΦ έχει παίξει 7 παιχνίδια και έχει γνωρίσει την ήττα στα 4 από αυτά (Ζαλγκίρις, Εφές, Μπασκόνια και Βαλένθια), ενώ έχει παίξει 6 παιχνίδια εκτός έδρας (απομένει το αναβληθέν με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία) και έχει χάσει στα 2 εξ αυτών (ΤΣΣΚΑ και Μπάγερν).

Φαίνεται, πως οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν περισσότερο υποψιασμένοι, με μεγαλύτερη εγρήγορση καθώς στα εκτός πάντα ενδόμυχα θεωρείς φαβορί τον γηπεδούχο τις περισσότερες φορές. Αντίθετα στο ΣΕΦ την… πατάνε πιο εύκολα.