Ολυμπιακός: Το... δάγκωμα της «νυχτερίδας

Ο Ολυμπιακός έχασε από καλύτερη και ανώτερη ομάδα - Για ακόμη μία φορά φάνηκε επηρεασμένος από τις απουσίες.

Ολυμπιακός: Το... δάγκωμα της «νυχτερίδας

Ο Ολυμπιακός έχασε από έναν ανώτερο και καλύτερο αντίπαλο στο ΣΕΦ. Ήταν μία δίκαιη ήττα, κόντρα σε μία ομάδα η οποία έπαιξε εξαιρετικό και θελκτικό μπάσκετ. Η Βαλένθια ήταν εντυπωσιακά εύστοχη (23/35 δίποντα-65.7%, 10/21 τρίποντα-47.6%) και κυρίως είχε καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας. Υπήρχαν πολλές στιγμές που σε εντυπωσίαζε ο τρόπος που πάσαρε. Πολλές συνεργασίες, αυτοματισμοί και έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη, είτε μέσα στη ρακέτα, είτε στην περιφέρεια, λειτουργώντας έξυπνα.

Οι "νυχτερίδες" έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους φέτος στο ΣΕΦ, απέναντι σε μία ομάδα η οποία φάνηκε επηρεασμένη. Επηρεασμένη τόσο από την απουσία του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα, όσο και από τον αναπάντεχο τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος αγωνίστηκε στο ματς μόλις για 2 λεπτά.΄Αναμφίβολα, αν είχε ο Ολυμπιακός στη διάθεση του τους δύο Έλληνες φόργουορντ, είναι δεδομένο πως θα παρουσιαζόταν περισσότερο ανταγωνιστικός, αλλά και πιο ισχυρός σε κρίσιμες στιγμές, καθώς διαθέτουν την εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

Μπαρτζώκας: «Είμαι απογοητευμένος, δεν θέλαμε να τους... ακουμπήσουμε!»

Ολυμπιακός - Βαλένθια 85-96: «Τρύπια» άμυνα, δίκαιη ήττα

Ολυμπιακός - Βαλένθια: Τραυματίστηκε ο Πρίντεζης - Εσπευσμένα στα αποδυτήρια (vid)

Η Βαλένθια, πάντως, έδειχνε μέσα στο παρκέ να είναι μία ταχύτητα πάνω από τον Ολυμπιακο. Υπήρχαν φάσεις οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είτε δεν προλάβαιναν να ακολουθήσουν, είτε εμφάνιζαν μία έλλειψη μαχητικότητας. Είχαν μία έλλειψη σκληράδας, ειδικά στο πρώτο μέρος, η οποία και τους κόστισε, με αποτέλεσμα να δεχτούν 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 96 στο τέλος. Οι Πειραιώτες δεν πήγαν στην επαφή, δεν έριξαν... ξύλο και άφησαν τις "νυχτερίδες"¨να δαγκώνουν από την αρχή έως και το τέλος του ματς. Οι Ισπανοί είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο ποστ παιχνίδι και στο ΣΕΦ έφταναν με άνεση μέρα στα καλάθια. Στις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ηττημένοι και κυρίως να μαζεύουν τη μπάλα μέσα από το καλάθι.

Ο Κώστας Σλούκας... ξύπνησε για ακόμη μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο (18 πόντοι, 7 ασίστ), έδωσαν μάχες οι ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ και Βεζένκοφ, αλλά οι υπόλοιποι στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε μικρό ροτέισον, ενώ έκανε και εντύπωση πως ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε μόλις για 8 λεπτά, σε ένα ματς που δεν πηγαινε καλά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε καταπληκτικό αγωνιστικό πρόσωπο σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι, Είναι εξαιρετική ομάδα, έχει ποιότητα, βάθος στο ρόστερ και ταλεντο, αλλά αναμφίβολα επηρεάζεται όταν απουσιάζουν παίκτες. Φάνηκε και κόντρα στη Βαλένθια. Πλέον, καλείται να αντιδράσει την Παρασκευή κόντρα στη Ρεάλ στο ΣΕΦ.