Ολυμπιακός: Αμφίβολοι για Βαλένθια, Παπανικολάου και Κόνιαρης

Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού της Τετάρτης (16/12) με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Ολυμπιακός: Αμφίβολοι για Βαλένθια, Παπανικολάου και Κόνιαρης

Με δύο προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης (16/12) με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, για την 14η αγωνιστική της Euroleague, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν είχε στη διάθεσή του, τους Κώστα Παπανικολάου και Αντώνη Κόνιαρη.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, μπορεί να είχε ξεπεράσει την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε και να συμμετείχε στην προπόνηση της Δευτέρας (14/12), ωστόσο δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα της Τρίτης (15/12), καθώς ταλαιπωρείται από ραιβόκρανο. Τι σημαίνει αυτό; Έχει ένα πιάσιμο στον σβέρκο του και έχει ξεκινήσει θεραπεία με στόχο να προλάβει και να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα, στον αγώνα με τις «νυχτερίδες».

Από το πρόγραμμα της Τρίτης (15/12), απουσίασε και ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος αντιμετωπίζει μία τενοντίτιδα στο πάνω μέρος της ωμοπλάτης. Ακολουθεί κι αυτός θεραπεία, αλλά αμφότεροι είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι με τη Βαλένθια. Θα επανεξεταστούν και ανήμερα του αγώνα και ανάλογα με την κατάστασή τους θα αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το αν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή.

Είναι σαφές πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλει απώλειες στην «διαβολοβδομάδα» και έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του, κόντρα σε μία επικίνδυνη ομάδα όπως η Βαλένθια, για την οποία είπε χαρακτηριστικά…

«Είναι προφανές ότι επιθετικά είναι πολύ καλή ομάδα, γιατί είναι η δεύτερη επίθεση στην διοργάνωση. Έχουν δημιουργία από όλους τους παίκτες, έχουν εκτέλεση τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι.

Ο Τόμπεϊ και ο Ντούμπλιεβιτς που παίζουν στο “5” σουτάρουν καλά απ’ έξω. Είναι μία ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες και βάζουν πολλά αινίγματα στους αντιπάλους, γι’ αυτό άλλωστε πηγαίνουν καλά.

Εκτός του ότι έχουν έναν κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί συν τις προσθήκες που έκαναν με παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας, όπως είπε και ο προπονητής τους. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση ένα physical παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε».