Ολυμπιακός: Του έλειψε ο Χάρισον και το έδειξε! (vids)

Ο Άαρον Χάρισον απέδειξε στα δύο "διπλά" με Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Του έλειψε ο Χάρισον και το έδειξε! (vids)

Πριν καν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Βαρκελώνη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας το είχε πει: «Τώρα που είμαστε πλήρεις θα παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο». Όπερ και εγένετο! Μαζεύτηκαν ξανά όλοι μαζί, «βρέθηκαν» στο παρκέ και πέρα από το ομαδικό κομμάτι ο καθένας βρίσκει και τον εαυτό του σιγά σιγά.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος έλειψε κάτι παραπάνω από έναν μήνα εξαιτίας της θλάσης στο γόνατο και στην επιστροφή του ήταν κομβικός και στα δύο παιχνίδια.

Ζενίτ - Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Χάρισον, πάει για εξετάσεις (vid)

Να θυμάστε κάτι: ο Χάρισον είναι… Ευρωπαίος Αμερικανός. Δεν είναι ο κλασικός που έρχεται από τις ΗΠΑ για να βάλει 25 πόντους στο ματς, να πάρει 30 μπάλες πάνω του και να μην τον ενδιαφέρει καμία άλλη πτυχή του παιχνιδιού. Ο Χάρισον έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία και ξεχώρισε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, στο οποίο είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3/5 βολές) με τις άμυνές του στο τέλος. Με τα «deflections», με το πώς έβαζε το σώμα του και τα χέρια του στην άμυνα.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακος 88-96: Οι 4 φάσεις που ο Χάρισον έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (vid)

Για να είσαι καταλυτικός για την ομάδα σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις 20 πόντους. Στο παιχνίδι βέβαια με τον Ερυθρό Αστέρα και στο σημείο αυτό που η ομάδα του είχε ανάγκη για σκορ και ούσα πίσω με 50-41 στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Χάρισον ζήτησε την μπάλα. Την ήθελε και το πήρε πάνω του, ευστοχώντας σε τρία απανωτά τρίποντα για το… προσπέρασμα στο σκορ.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Το γύρισε ο Χάρισον με 3 συνεχή τρίποντα ! (vid)

Κακά τα ψέματα, είναι παίκτης βασικός για τον Ολυμπιακό, τόσο για το επιθετικό του χάρισμα όσο και για τις δουλειές που κάνει πάνω στο παρκέ. Είναι παίκτης που προσαρμόζεται εύκολα και σε σχήμα με τρεις γκαρντ, το οποίο χρησιμοποιεί συχνά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα τελείωσε με τρεις γκαρντ τα παιχνίδια!