Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και… ο παλιός είναι αλλιώς!

Ποιότητα, εμπειρία, κλάση, ηγέτες… Σπανούλης και Πρίντεζης με ενέργεια- καθώς στη Βαρκελώνη είχαν παίξει λίγο- και θιγμένο μπασκετικό εγωισμό «μίλησαν» στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και… ο παλιός είναι αλλιώς!

Η «νέα γενιά» του Ολυμπιακού πήρε το «διπλό» στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και η «παλιά φρουρά» στο Βελιγράδι απέναντι στον σκληροτράχηλο Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς όπως περίμενε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τον Σάσα Ομπράντοβιτς. Να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Ολυμπιακού, αφού στην ποιότητα υστερούσε.

Ο Ολυμπιακός είχε έλλειμμα στην ενέργεια. Είχε παίξει 48 ώρες πριν, είχε κάνει και ταξίδι την ώρα που οι Σέρβοι τον… κατασκόπευαν.

Μπήκαν στο ματς λοιπόν όντας πιο σκληροί στις μονομαχίες, έβγαζαν περίσσια ενέργεια με περισσότερα τρεξίματα ενώ ευτύχησαν να σουτάρουν εξαιρετικά στο τρίποντο, ξεκινώντας με 6/8. Έβαλαν από νωρίς σε δυσμενή θέση τον Ολυμπιακό που «κυνήγαγε» από νωρίς έχοντας βρεθεί ακόμα και στο -16. Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να αντιπαρατάξουν σκληράδα, να βγάλουν την ποιότητά τους που αδιαμφισβήτητα είναι μεγαλύτερη από αυτή των Σέρβων και να βρουν αποθέματα ενέργειας. Υπήρχαν;

Υπήρχαν… Στις πρώτες θέσεις του πάγκου. Ποιότητα, εμπειρία, κλάση, ηγέτες και με ενέργεια- καθώς στη Βαρκελώνη είχαν παίξει λίγο και θιγμένο μπασκετικό εγωισμό. Κίνηση ασφάλειας, λογικής και… τακτικής.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Βαρκελώνη «έσφιξε» πολύ το ροτέισον, πήρε το «διπλό» με τη «νέα γενιά» που λέγαμε- με 7 παίκτες- με αποτέλεσμα ο Σπανούλης να μείνει στο παρκέ για 7 λεπτά και ο Πρίντεζης για 9. Αυτοί οι δύο λοιπόν ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Πρίντεζης είχε 16 πόντους και το νικητήριο καλάθι και ο Σπανούλης 14 με τους οποίους έγινε και αρχισκόρερ και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είχαν ενέργεια, είχαν… μπασκετικό εγωισμό να βγάλουν και στα δύσκολα «σήκωσαν», όπως έχουν μάθει να κάνουν χρόνια τώρα, τον Ολυμπιακό. Πήραν τη «σκυτάλη» από τον Κώστα Σλούκα ο οποίος είχε 10 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο, ενώ μαζί τους «κούμπωσε» και ο Άαρον Χάρισον, που γύρισε το ματς με 3/3 τρίποντα… μόλις στο 2ο παιχνίδι του μετά από ένα μήνα απραξίας που ήταν τραυματίας.

Άλλος… ξεκούραστος; Ο Λαρεντζάκης που από το DNP της Βαρκελώνης έπαιξε 16 λεπτά και όχι μόνο τα άξιζε πέρα για πέρα, αλλά βοήθησε σημαντικά την ομάδα με 11 πόντους και 3/4 τρίποντα, λαμβάνοντας μετά το τέλος και τα εύσημα του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη. Πλάκα-πλάκα, ο Λαρεντζάκης που κρίθηκε και κατακρίθηκε πριν καλά-καλά τον δούμε στο παρκέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τις περισσότερες φορές που έχει μπει έχει βοηθήσει και πολύ μάλιστα. Στη «Χάλα Πιονίρ» πήρε και τα «μπράβο» από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κομβικός ήταν ιδίως στην άμυνα στο τέλος και ο Ζαν-Σαρλ, ο οποίος κι αυτός έπαιξε παραπάνω απ’ ότι στο Παλάου.

Λεπτομέρεια; Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι πάλι με τρία γκαρντ στο σχήμα του στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ μπήκε στο 2ο μέρος με 7/8 τρίποντα και γενικότερα τελείωσε στο 2ο μέρος με 7/11 (σύνολο 12/23).

ΥΓ: Πέρασαν δύο ζόρια έρχονται άλλα δυο… αλλά στην έδρα του. Διαβολοδομάδα με Βαλένθια και Ρεάλ.