Βατούτιν: «Ο Τζέιμς δεν είναι εύκολος τύπος, του είχα πει "η κακή φήμη προηγείται από σένα"»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν, μίλησε για τον Μάικ Τζέιμς και τους λόγους που οδήγησαν τον Δημήτρη Ιτούδη να τον "τιμωρήσει" αφήνοντάς τον εκτός από το παιχνίδι με τη Μπασκόνια.

Βατούτιν: «Ο Τζέιμς δεν είναι εύκολος τύπος, του είχα πει "η κακή φήμη προηγείται από σένα"»

Συνέντευξη στην Sport-Express έδωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος μίλησε για τον Μάικ Τζέιμς και την κόντρα του με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Ιτούδη και τη μη συμμετοχή του Αμερικανού γκάρντ στο παιχνίδι με την Μπασκόνια, εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέι Βατούτιν:

«Είχαμε κάνει μια κουβέντα με τον Μάικ μόλις τον υπογράψαμε. Του είπα ότι υπάρχει μια καλή αμερικανική φράση, ότι η «κακή φήμη έρχεται πριν από εσένα». Είπα, “Μάικ, ας συνεργαστούμε ώστε η φήμη σου εδώ να είναι μόνο καλή.”

Ο Μάικ δεν είναι εύκολος τύπος. Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. Κάθε αθλητική ομάδα είναι ένα σύνολο φιλόδοξων επαγγελματιών. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αυτή είναι μια εσωτερική υπόθεση του συλλόγου. Όπως είδατε, δεν σχολιάσαμε τίποτα. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Χίμκι, μετά το οποίο κερδίσαμε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες.

Και είναι πολύ σημαντικό ότι ο Μάικ επέστρεψε μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έλαβε μέρος, βγήκε MVP της στην Euroleague και έπαιξε καλά στο Περμ. Επομένως, πρέπει να προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε από οτιδήποτε συμβαίνει στην ομάδα, ακόμα και αν μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις κόντρας. Για να λειτουργεί ένας σύλλογος σαν ορχήστρα απαιτείται χρόνος και προσπάθεια.

Η ορχήστρα βρίσκεται σε κατάσταση συντονισμού. Καταλαβαίνω ότι όταν ο Μαικ έμεινε εκτός 12δας, βγήκαν ένα σωρό φήμες για το ότι θα διακοπεί το συμβόλαιο με τον παίκτη, ότι θα φύγει ο Ιτούδης η ότι η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε κρίση. Αλλά η απάντηση είναι 4 νίκες στην σειρά».