Ολυμπιακός: Τελευταίος στα τρίποντα - Τον «πονάνε» τα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τη χειρότερη ομάδα σε αποτελεσματικότητα στα τρίποντα, ενώ συνεχίζει να εμφανίζει αδυναμία στον τομέα των ριμπάουντ.

Ολυμπιακός: Τελευταίος στα τρίποντα - Τον «πονάνε» τα ριμπάουντ

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο σύγχρονο μπάσκετ, είναι το τρίποντο. Πλέον, έτσι όπως έχει εξελιχθεί το άθλημα, είναι απαραίτητο να διαθέτεις αξιόπιστο περιφερειακό σουτ για να διακριθείς. Το βλέπουμε όχι μόνο στην EuroLeague, αλλά ακόμη και στο ΝΒΑ.

Μέχρι στιγμής, όμως, ο Ολυμπιακός εμφανίζει μεγάλη αδυναμία στο σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Είναι αρκετά άστοχος, κάτι που φαίνεται περίτρανα και στην στατιστική. Είναι τελευταίος (18ος) στην αποτελεσματικότητά του στα τρίποντα, έχοντας μόλις 32.9%. Σούταρε με 25% στη Μόσχα (6/24 σουτ), με 31.8% (7/22) κόντρα στη Μπασκόνια, ματς στα οποία και έχασε. Ο χειρότερος όλων είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος τα έχει... σπάσει (5/26-19.2% τρίποντα) από την περιφέρεια.

Η απογοητευτική εικόνα και η ανάγκη για έναν Σλούκα ηγέτη

Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, οι Πειραιώτες εμφάνισαν αδυναμία και στο κομμάτι των ριμπάουντ. Η ΤΣΣΚΑ πήρε 10 παραπάνω (40-30), παίρνοντας συνολικά 13 επιθετικά. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ο αντίπαλος σκοράρει με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες, αλλά και ο Ολυμπιακός χάνει την ευκαιρία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Το έχει κάνει... συνήθειο όμως ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια του. Κάτι που φαίνεται και στην στατιστική. Πλέον, είναι η 15η ομάδα (από τις 18) στα ριμπάουντ, έχοντας μέσον όρο 30.8 ανά παιχνίδι. Μάλιστα, στα αμυντικά είναι 17ος (23.5), δείγμα της αδυναμίας της ομάδας να ασφαλίσει τις μπάλες πάνω από τη στεφάνη.

Το ίδιο συνέβη και στο περασμένο ματς κόντρα στη Μπασκόνια (25-32), ενώ έχασε τα ριμπάουντ τόσο απέναντι στην Εφές (23-31) στο ΣΕΦ, όσο και κόντρα στη Μπάγερν στο Μόναχο (33-28). Αυτοί είναι δύο βασικοί τομείς (τρίποντο και ριμπάουντ) τους οποίους ο Ολυμπιακός καλείται να βελτιώσει ενόψει της συνέχειας. Αν δεν παρουσιαστεί καλύτερος σε αυτούς τους δύο τομείς, δύσκολα θα καταφέρει να ανακάμψει στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.