Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτό - Κάναμε και κακή προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπασκόνια - Οι απουσίες των παικτών, η λάθος προσέγγιση στο πρώτο μέρος, αλλά και η φάση με τον Βασίλη Σπανούλη. 

Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτό - Κάναμε και κακή προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τα εξής για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπασκόνια: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Μπασκόνια για τη νίκη της. Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε. Έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτό σε πολλά πράγματα για να τα καταφέρουμε.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 76-90: Δεν είχε δυνάμεις

Κάναμε αρκετά τρικ, σε άμυνα και επίθεση, αλλά για να νικήσεις ένα τέτοιο ματς, με προβλήματα και απουσίες, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον καλό ποσοστό από την περιφέρεια, αλλά και γενικά να σουτάρεις καλά κοντά στο καλάθι. Έπρεπε να ξοδέψουμε τα φάουλ πιο σωστά, ήμασταν προσεκτικοί, καθώς είχαμε απουσίες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους δώσουμε τη δυνατότητα να βρουν αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Είχαν 60% στα τρίποντα και 75% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο... Κάναμε λοιπόν κακή προσέγγιση.

Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα, βελτιωθήκαμε, μειώσαμε τη διαφορά στους 7 πόντους, αλλά στο τέλος, εκεί που είχαμε την κατοχή στο -7, με τον Σπανούλη να κερδίζει φάουλ, ξαφνικά δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ σε εμάς. Ήταν μία στιγμή που έκρινε το ματς. Σε αυτό το επίπεδο τέτοιες στιγμές επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Μετά δεν είχαμε το κουράγιο να αντιδράσουμε. Έτσι όμως έχει η κατάσταση, δεν μπορούμε να κλαίμε. Περιμένουμε τους πέντε παίκτες μας να επιστρέψουν, για να δουλέψουμε με μεγαλύτερη ποιότητα.

Ο Μάρτιν, για παράδειγμα, έπαιξε απόψε κόντρα σε τρεις πολύ ψηλότερους παίκτες του, που είναι πάνω από 2.10, όταν στην προπόνηση τις τελευταίες μέρες δεν είχε ούτε καν επαφή με παρόμοιους ψηλούς. Είχαμε καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να μείνουμ ενωμένοι και συσπειρωμένοι. Μπράβο στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν, έδωσαν μάχες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Στη διοργάνωση φέτος ο καθένας μπορεί να νικήσει σε κάθε έδρα».

Για τα προβλήματα με τον κορονοϊό στη φετινή EuroLeague, δήλωσε: «Οι ομάδες που είχαν αναβολή λόγω κορονοϊού, έχασαν το πρώτο τους ματς μετά από τη διακοπή. Εμείς πληγωθήκαμε σε συγκεκριμένες θέσεις. Η Μπασκόνια είχε μέγεθος στη φροντ-λάιν. Ελπίζω τα νέα τεστ να είναι αρνητικά, γιατί κάνουμε κάθε μέρα. Να μπουν στην προπόνηση. Ο Χάρισον είναι καλύτερα, θα μπει κι αυτός στο πρόγραμμα. Δεν κάναμε προπόνηση για μία εβδομάδα. Φοβόμασταν ότι όλοι θα κολλήσουμε, φεύγει το μυαλό σου από το μπάσκετ. Αυτή είναι η κατάσταση. Να δούμε που φτάνει τελικά το ταβάνι μας.

Κάποιες ομάδες παίζουν με κόσμο, έστω και με 25%. Στη Ρωσία νοσήσαμε, πιστέψαμε ότι κάναμε επαγγελματική δουλειά, εκεί όμως υπήρξε θέμα. Δεν μπορείς να ζεις με τον φόβο, πρέπει να επικεντρωθείς στο μπάσκετ. Επίσης δεν είναι δουλειά μου να κρίνω τους διαιτητές, είχαμε την κατοχή στο 60-67 και ενώ μπορούσαμε να σκοράρουμε, άλλαξε η κατοχή και άλλαξε το momentum. Μια απόφαση μπορεί να επηρεάσει ένα ματς σε κομβικό σημείο».