Ολυμπιακός: Το «βάθος», ο Γάλλος και το νέο «4άρι»!

Τον Ολυμπιακό μην τον φοβάσαι με τα φαβορί. Με ομάδες όπως η Άλμπα είναι «επικίνδυνος». Ένα ημίχρονο του έφτασε, πήρε αυτό που ήθελε και συνεχίζει. Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής…

Ολυμπιακός: Το «βάθος», ο Γάλλος και το νέο «4άρι»!

Κι άλλο που δεν είχε πει ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ρεμάλια δεν τους είπε- όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας τους γιους του στην ταινία- αλλά «το νου σας μην την πάθουμε όπως στο Μόναχο», μάλλιασε η γλώσσα του να το λέει στο ΣΕΦ. Και τι έγινε τελικά; Προφανώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έσβησαν από το μυαλό τους την θέση που βρίσκεται η Άλμπα στη βαθμολογία και πίστεψαν πως λίγο να… χαϊδέψουν το γκάζι ήταν αρκετά. Αμ δε… Μέχρι να το πάρουν χαμπάρι το cube στην οροφή του ΣΕΦ έγραφε 20-35. Και να πεις πως ήταν μπασκετικό προϊόν της Άλμπα και του Ρενέσες αυτό; Ο Ολυμπιακός έκανε ότι μπορούσε για να διευκολύνει το έργο της: Άμυνα με τα μάτια, λάθη (8 στο 1ο δεκάλεπτο και 11 στο 20΄) που έδιναν τρανζίσιον παιχνίδι και εύκολους πόντους στους Γερμανούς. Είχαν πάρει στο πρώτο μέρος 13 πόντους στον αιφνιδιασμό και 10 από τα λάθη των Πειραιωτών ενώ είχαν σκοράρει 35 πόντους όλους κι όλους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έλεγε στην ανάπαυλα πως «πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα» αλλά και «με σιγουριά αυτή είναι η χειρότερή μας εμφάνιση». Που είχε άδικο; Ευτυχώς, εκείνη τη φορά τον άκουσαν (για τα καλά) στα αποδυτήρια και βγήκε άλλος Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Ο… πραγματικός Ολυμπιακός.

Η άμυνα ήταν αποτελεσματικότατη ιδίως μέσα ρακέτα, ο Ολυμπιακός έγινε πιο ευκίνητος και ταχύς με τον Ζαν-Σαρλ στο «5» και τον Βεζένκοφ δίπλα του στο «4», έτρεχε, έπαιρνε ριμπάουντ, ενώ ο Σλούκας μοίρασε και δεν έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας, όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο, που έκανε ντρίμπλες και δεν έβλεπε πάσα και απλά μπούκαρε μέσα. Έπαιξε ρόλο και το σχήμα του Μπαρτζώκα με τον Γάλλο σέντερ, ο οποίος βοήθησε πολύ και στο σκορ (10 πόντους όλους στην 3η περίοδο), ενώ τα… πάντα έκανε και ο ΜακΚίσικ. Άμυνα; Τρανζίσιον; Μπούκες; Ασίστ non look; Τρίποντο; Μπήκαν ακόμα τρία, από τους Παπανικολάου (τρομερή δουλειά στην άμυνα, γι αυτό έπαιξε 31 λεπτά, τα περισσότερα από όλους) και Σπανούλη (2 τρίποντα αλλά και 6 ασίστ) για το επιμέρους 27-9 της 3ης περιόδου και την αποκατάσταση της τάξης: Από το 20-35 στο 51-44.

Ο Ολυμπιακός πάντως είναι «επικίνδυνος» με ομάδες που θεωρείται εκ των προτέρων πως είναι του χεριού του. Απέναντι στα «φαβορί» μην τον φοβάστε, αλλά με ομάδες που εύκολα ή δύσκολα θα τις κερδίσει, συνηθίζει να παίζει με τη φωτιά, όπως έκανε και με την Άλμπα που ευτυχώς δεν κάηκε.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός έχει νέο «τεσσάρι»! Φυσικά αναφέρομαι στον Βεζένκοφ. Άλλος παίκτης.

ΥΓ2: Μεγάλη υπόθεση το «βάθος» πάγκου. Να έχεις παίκτες για κάθε κατάσταση.