Πάρ’ το ριμπάουντ εκεί…

Μία φάση ίσως να μπορούσε να είχε αλλάξει την έκβαση του αγώνα, αλλά συνολικά η Εφές ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό και δικαίως κέρδισε με 84-79.

Πάρ’ το ριμπάουντ εκεί…

Τρίποντο Σπανούλης για το 73-77, ο Λάρκιν χάνει το σουτ αλλά οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν το ριμπάουντ με 1.33 να απομένει για τη λήξη. Ένα ριμπάουντ όλο το ματς. Ίσως εκεί (γιατί από τη στιγμή που δεν έγινε, μόνο μετά Χριστόν Προφήτες μπορούμε να είμαστε) να χάθηκε το ματς. Ίσως εκεί να μην κατάφερε ο Ολυμπιακός να «κλέψει» τη νίκη από την Εφές. «Κλέψει», γιατί η ομάδα του Αταμάν, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου, ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό σχεδόν σε όλα. Είχε τον πρώτο λόγο και φαίνονταν ξεκάθαρα το φαβορί μέσα στο παρκέ.

Να πήρε ψυχολογία με τον Λάρκιν; Σίγουρα! Ο Αμερικανός στο πρώτο του παιχνίδι φέτος με την Εφές είχε 4/13 σουτ, αλλά τι να το κάνω, όταν τα δύο είναι από τα λεγόμενα «μεγάλα» (μετά το 61-67) και πετυχαίνει και ντράιβ μπροστά στο Μάρτιν που ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη. Είναι μεγάλος παίκτης είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη και το έδειξε με 3-4 στιγμές στο ΣΕΦ.

Φυσικά δεν ήταν μόνο ο Λάρκιν. Ζημιά έκανε και ο Σίμον που φέτος παίζει πολύ καλά, ο Μίτσιτς με 20 πόντους, ο Μπομπουά που βοήθησε κι αυτός στο να χάσει το μομέντουμ ο Ολυμπιακός που έχτισε με το 9-0 στο 3ο δεκάλεπτο για το προβάδισμα στο ματς. Κομβικό σημείο…

Ο Ολυμπιακός μετά το απαράδεκτο 1ο δεκάλεπτο που κυριολεκτικά τους κοιτούσε και η Εφές μπήκε με 7/7 σουτ- δεν τους ακουμπούσε καν αλλά τους κοιτούσε- έφτιαξε την άμυνά του με την είσοδο του Ζαν Σαρλ, ο οποίος με το «καλημέρα» μοίρασε τρεις τάπες. Ο πάγκος κατεύθυνε πως να οδηγήσουν τα γκαρντ στους ψηλούς του Ολυμπιακού και η εικόνα άλλαξε άρδην από εκεί. Το κράτησε μέχρι και τα πρώτα λεπτά της 3η περιόδου, αλλά στη συνέχεια έχασε το μυαλό του από την επίθεση. Δεν σκόραρε έχασε το προβάδισμα και μπήκε πάλι σε μια διαδικασία να κυνηγάει το σκορ. Είναι ενδεικτικό πως είχε 7 μπλοκ και 8 κλεψίματα και μόλις… 8 πόντους στον αιφνιδιασμό. Τους πρώτους του πόντους τους πήρε άλλωστε από εκεί στις αρχές της 3ης περιόδου. Δεν πήρε τίποτα ουσιαστικό από τις άμυνες του και όσο περνούσε η ώρα το άγχος βάραινε ακόμα περισσότερο τους ώμους του.

Το 1-3 που είχε η Εφές δεν μπορούσε να ξεγελάσει. Είναι Λερναία Ύδρα που κάνει ανά πάσα στιγμή τη ζημιά με οποιονδήποτε διαθέτει. Άλλωστε δεν είχε να χάσει τίποτα. από κακό φεγγάρι προέρχονταν. Ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να διαχειριστεί το πως το 3-1 έγινε 3-3. Τις δύο σερί ήττες. Δεν είναι λόγος για να παλαβώσει αλλά για να μάθει. Έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του και η σεζόν είναι ιδιαίτερη και διαφορετική.