Ολυμπιακός: Η Μπάγερν είναι επικίνδυνη

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί την Παρασκευή να αντιμετωπίσει μία  φορμαρισμένη ομάδα, μου μέτρησε 3 σερί εκτός έδρας νίκες - Ο Μπαρτζώκας δεν θέλει εφησυχασμό - Προσοχή σε Λούτσιτς-Μπάλντγουϊν.

Ολυμπιακός: Η Μπάγερν είναι επικίνδυνη

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Μόναχο. Έχοντας πλέον το ρεκόρ τους στο 3-1, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής (21:30), στην οποία και θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν του Αντρέα Τρινικέρι. Θα είναι το πρώτο φετινό ταξίδι για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς το προηγούμενο εκτός έδρας ματς το έδωσαν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ευχή όλων φυσικά να μην υπάρξουν (νέα) κρούσματα από την πανδημία στην ομάδα, καθώς αρκετοί σύλλογοι στην Ευρωλίγκα έχουν ταλαιπωρηθεί με την έξαρση του ιού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στους παίκτες του και αυτό που τους επεσήμανε είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν και να επαναπαυτούν. Δεν θέλει να δει σημάδια εφησυχασμού στην ομάδα. Υπάρχει ικανοποίηση για τα θετικά αποτελέσματα, τους επιβράβευσε για την προσπάθεια που έχουν κάνει, αλλά τόνισε σε όλους πως πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση. Οι Πειραιώτες είναι σε φόρμα, μετρούν σερί 3-0, αλλά «απαγορεύεται» να υποτιμήσουν την Μπάγερν Μονάχου και ας μην είναι ομάδα-φαβορί για να μπει στην οκτάδα.

Οι Βαυαροί σε... ρυθμούς Ολυμπιακού

Ίσως έχει περάσει απαρατήρητο από ορισμένους, αλλά να σας τονίσουμε πως οι Βαυαροί βρίσκονται στην ίδια περίοδο φορμαρίσματος αλλά και κατάστασης με τον Ολυμπιακό. Πήραν διπλό στο δικό τους ντόπιο ντέρμπι (νίκησαν την Άλμπα με σκορ 72-90) και ακολούθως πέρασαν με απόλυτη επιτυχία τη «διαβολοβδομάδα», παίρνοντας δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, επικρατώντας πρώτα στο Ισραήλ της Μακάμπι (82-85) και ακολούθως στην Κωνσταντινούπολη (71-75) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Απαιτείται, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί η Μπάγερν με τον δέοντα σεβασμό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ικανή να κάνει... νέα ζημιά. Το έχει ήδη δείξει στην πράξη. Πρόκειται για μία ομάδα που μπορεί να μην έχει παίκτες σούπερ-σταρ, αλλά είναι επικίνδυνη.

Οι δύο ομάδες, βέβαια, γνωρίζονται αρκετά καλά, καθώς πριν από έναν μήνα… κόντραραν τα ξίφη τους στο τουρνουά της Βαλένθια. Εκεί όπου οι Πειραιώτες νίκησαν την Μπάγερν Μονάχου με 82-68, έχοντας τον Κώστα Σλούκα να δίνει... ρεσιτάλ μαεστρίας. Ο 30χρονος γκαρντ τελείωσε το ματς έχοντας 13 ασίστ και 7 πόντους, ενώ ήταν πολύτιμη και η συνεισφορά των Μάρτιν (13 π., 4 ρ.), Πρίντεζη (12 π.) και Βεζένκοφ (12 π.). Από τότε οι δύο ομάδες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, αλλά αναμφίβολα θα είναι διαφορετική η πίεση για το αποτέλεσμα.

Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω, Ουέιντ Μπάλντγουιν

Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς είναι μέχρι στιγμής ένας από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής Ευρωλίγκας. Ο έμπειρος Σέρβος φόργουορντ μετρά 17,5 πόντους (64,7% τρίποντα) και 4,8 ριμπάουντ. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Μπάγερν, πάντως, είναι ένας γνώριμός στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ουέιντ Μπάλντγουιν, τον οποίο και έφερε πέρσι στο μεγάλο λιμάνι ο Ντέιβιντ Μπλατ. Συνεργάστηκε και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος αναγνώριζε τα αθλητικά του προσόντα, αλλά είχε τις αμφιβολίες του τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για την εμπιστοσύνη που θα μπορούσε να του έχει ως πλέι μέικερ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, στην ομάδα του Μονάχου, ο Ουέιντ Μπάντγουϊν τα πηγαίνει περίφημα. Έχει μέσον όρο στην επίθεση 12,8 πόντους (58,3% δίποντα), 3 ασίστ και 2,8 κλεψίματα ανά παιχνίδι και αναμφίβολα θα έχει μεγάλο κίνητρο για να αποδείξει την αξία του κόντρα στην πρώην του ομάδα. Είναι δύο παίκτες τους οποίους και θα κληθεί να προσέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Μπάγερν διαθέτει μέχρι στιγμής και την κορυφαία επίθεση της Ευρωλίγκας με 82,2 πόντους. Τρίτος βέβαια είναι και ο Ολυμπιακός με 79 ανά παιχνίδι.