Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: Το πρώτο… κρας τεστ!

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η πιο δυνατή ομάδα (μέχρι την επόμενη) που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Η άμυνα πρέπει να «δαγκώνει» και τα τρίποντα να… ξεκλειδώσουν. 

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: Το πρώτο… κρας τεστ!

Η Ολίμπια Μιλάνο (ή Αρμάνι όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια) είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη το βράδυ (19:30) στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Η καλύτερη μέχρι την επόμενη φυσικά…

Η ιταλική ομάδα μπορεί κάθε χρόνο να έριχνε τσουβάλια λεφτά και να εμπλούτιζε το ρόστερ της με «ονόματα», ωστόσο το καλοκαίρι ο Ετόρε Μεσίνα κινήθηκε κάπως διαφορετικά. Ναι μεν υπέγραψαν ακριβά συμβόλαια και «ονόματα» του χώρου, αλλά πόνταραν πολλά στην εμπειρία και τον χαρακτήρα. Απέκτησαν παίκτες που ξέρουν να κερδίζουν παιχνίδια, στα δύσκολα να δείχνουν «χαρακτήρα». Ο Κάιλ Χάινς με 4 Ευρωλίγκες φυσικά και ξέρει να το κάνει, το ίδιο και ο Λουίτζι Ντατόμε, φυσικά και ο Μάλκολμ Ντιλέινι, που μπορεί να του λείπει το τρόπαιο, όχι όμως και ο τρόπος να κερδίζει παιχνίδια. Ο Σέιβον Σιλντς έπιασε Μιλάνο από την Μπασκόνια… όντας πρωταθλητής Ιταλίας και φυσικά στο ρόστερ δεσπόζει πάντα ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που έχει κατακτήσει τα πάντα στην Ευρώπη, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Πλουραλισμός και (πλέον) χαρακτήρας

Η Μιλάνο, η οποία έχει να πάει στα πλέι οφ της Euroleague από το 2014 -χρονιά που το φάιναλ 4 έγινε στο γήπεδό της- έχει ξεκινήσει με 2-0 τη σεζόν. Μπορεί οι νίκες της επί της Μπάγερν στο Μόναχο (79-81) και της Βιλερμπάν στο Μιλάνο (87-73) να μην… τρομάζουν, δεν είναι δα και κατόρθωμα, ωστόσο αφενός άλλες εποχές το ματς με τους Γερμανούς θα το είχε χάσει, αφετέρου επιδεικνύει σοβαρότητα -όπως με τη Βιλερμπάν που κέρδισε και τα τέσσερα 10λεπτα, κάτι που είχε να κάνει… 4 χρόνια- και διαθέτει τον πλουραλισμό να φτάσει στη νίκη. Δεν είναι τυχαίο που έχει τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στα παιχνίδια της (από 13 οι Ντιλέινι και Σιλντς, 12 ο Χάινς, 11 ο Ροντρίγκεθ) και σε αυτούς δεν είναι ο Ντατόμε (7,5). Ούτε τυχαίο είναι πως για την εποχή (και σε σύγκριση με άλλες ομάδες) πάει σε υψηλά σκορ έχοντας ήδη 84 πόντους μ.ό. με 42,2% στα τρίποντα. Δεύτερη και στις δύο αυτές κατηγορίες μεταξύ των 18 ομάδων στην Euroleague.

Η άμυνα και… τα τρίποντα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που θέλει στην επίθεση, ωστόσο η άμυνά του στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων του είναι επιθετική και ουσιαστική. Διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση καθώς επιτρέπει στους αντιπάλους του μόλις 69,5 πόντους μ.ό. 11 ασίστ και 27,3% στα τρίποντα. Βέβαια -στον αντίποδα- θα πρέπει σταδιακά να δείχνει πρόοδο στα τρίποντα, καθώς έχει την τρίτη χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση με ευστοχία μόλις 25,5%. Και να πει κανείς δεν έχει τα χέρια; Ξεκλείδωμα θέλει…

Πολλοί οι… πρώην!

Αρκετά τα γνώριμα πρόσωπα μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και οι… πρώην για τον Ολυμπιακό. Το ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης (14/10) θα πατήσουν ξανά ο γενικός διευθυντής της Αρμάνι αλλά για χρόνια στο ίδιο πόστο στον Ολυμπιακό Χρήστος Σταυρόπουλος και φυσικά ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος κατέκτησε δύο τίτλους Euroleague με τους «ερυθρόλευκους». Οι γνωστοί δεν τελειώνουν εκεί. Μπορεί να μην έπαιξε πολύ και να πήγε στα μέσα της σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά την ερυθρόλευκη φόρεσε πέρσι ο Κέβιν Πάντερ, ενώ πρόπερσι είχε αγωνιστεί στον Πειραιά και ο Ζακ Λε Ντέι.

Συνδετικός κρίκος είναι ο Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος το 2015-16 έπαιξε στην Αρμάνι Μιλάνο, μετά την εξαιρετική του θητεία στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά από εκείνη την ομάδα έχει «επιβιώσει» μόνο ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι, ενώ με τον Πάντερ υπήρξαν πέρσι συμπαίκτες στον Ερυθρό Αστέρα.