Γερό μάθημα αυτή η «διαβολοβδομάδα»

Ανοίγει η αυλαία της πρώτης «διαβολοβδομάδας» στη φετινή Ευρωλίγκα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες στις απαιτήσεις των δύο αγώνων που θα δώσουν. Φυσικά από ελληνικής πλευράς τα φώτα συγκεντρώνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι ήδη μετρούν από μία νίκη και μία ήττα.

Γερό μάθημα αυτή η «διαβολοβδομάδα»

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ψυχρολουσία που δέχτηκαν στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις, κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική να ανεβάσουν την ψυχολογία τους παίρνοντας το διπλό στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να εμφανιστεί σοβαρή στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Από την άλλη, οι «πράσινοι», έπειτα από το διπλό στην έδρα της Χίμκι, δεν μπόρεσαν να ντουμπλάρουν τις νίκες τους, καθώς στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η πολυετής συνύπαρξη της πλειονότητας των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού αποδεικνύει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ομοιογένεια σε μία ομάδα, κάτι που λείπει μέχρι στιγμής από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος περνά μία μεταβατική περίοδο, με αρκετές αλλαγές σε όλα τα πόστα του συλλόγου.

Πλέον οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζονται να δώσουν δύο αγώνες μέσα σε διάστημα τριών ημερών και κυρίως να δουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Βόβορας πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες τους, μιας και κανένας αντίπαλος, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η διοργάνωση, δεν αποτελεί εύκολο εμπόδιο.

Η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά περίεργη τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό, γιατί εκτός της πανδημίας αμφότεροι ξεκινούν έναν νέο κύκλο στην Ιστορία τους. Από τη μία η ομάδα του Πειραιά χτίστηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που γύρισε στο μεγάλο λιμάνι στα μέσα της περασμένης σεζόν, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έπειτα από τη φυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη διοίκηση της ομάδας, έπρεπε να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί στο μέλλον. Έχοντας ολοκληρώσει μόλις δύο αγώνες, ήδη οι πρώτες κριτικές έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά το ταμείο θα γίνει στο τέλος, εάν υπάρξει κιόλας, αφού ο κορονοϊός καραδοκεί παντού και είναι ικανός να αλλάξει τα πάντα.

Όπως και να ’χει, είναι αρκετά νωρίς να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από τις δύο ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να τρέξουν σε ακόμα έναν μαραθώνιο της Ευρωλίγκας με αλλεπάλληλα ταξίδια και αγώνες. Τι να πούνε και οι φίλοι των Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές, που είδαν τις ομάδες τους να γνωρίζουν την ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές;

Εκπλήξεις στη διοργάνωση υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν, ωστόσο οι αγώνες που ακολουθούν αυτή την εβδομάδα μπορούν να αποτελέσουν ένα γερό μάθημα για όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως για τους δύο εκπροσώπους μας.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμαστεί στην έδρα της Βιλερμπάν και μετά να δώσει ένα γερό τεστ απέναντι στην ισχυρή Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο μεγάλες προκλήσεις. Η μία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και η άλλη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο δρόμος της Ευρωλίγκας είναι αρκετά μακρύς και η υπομονή θα παίξει κομβικό ρόλο στην πορεία όλων των ομάδων.