Εγγύηση ποιότητας από τους δύο ηγέτες

Οι Σπανούλης και Πρίντεζης έδειξαν ξανά στο ΟΑΚΑ γιατί αποτελούν ανεκτίμητο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό.

Εγγύηση ποιότητας από τους δύο ηγέτες

«Το ελληνικό ντέρμπι είναι πάντα ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ από το ξεκίνημα και δεν το έχασε ποτέ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης, δύο θρύλοι των «κόκκινων», οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από αυτές τις μάχες από όσες όλοι οι άλλοι παίκτες των δύο ομάδων συνολικά, έπαιξαν κομβικούς ρόλους στην κατάκτηση της νίκης. Και μέσω της απόδοσής τους αλλά και μέσω της ηγετικής προσωπικότητάς τους.

Ο Πρίντεζης, που είχε πετύχει το νικητήριο καλάθι στο ίδιο γήπεδο τον Νοέμβριο του 2016 (σ.σ. 77-79 υπέρ των Πειραιωτών στις 18/11), είχε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 17 πόντους, έκανε για μία ακόμα φορά επίδειξη της μεγάλης ποικιλίας φανταστικών κινήσεων εντός ρακέτας που διαθέτει, τελειώνοντας τον αγώνα με 6/7 δίποντα.

Ο Σπανούλης είχε 8 πόντους στον αγώνα, αλλά ήταν η ηγετική ικανότητά του εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου που είχε απήχηση στους συμπαίκτες του και αποδείχθηκε ανεκτίμητη για την πρώτη νίκη τους στη σεζόν».

Τα παραπάνω αναφέρει το ρεπορτάζ του σάιτ της Ευρωλίγκας από το ελληνικό «κλάσικο» της διοργάνωσης, που έφερε τη 12η «ερυθρόλευκη» επικράτηση (με 78-71) σε 18 αναμετρήσεις και το νταμπλ σκορ του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές νίκες. Και δείχνουν -ή μάλλον αποδεικνύουν- αν μη τι άλλο την επιρροή που συνεχίζουν να έχουν στην ομάδα οι δύο εμβληματικοί ηγέτες του Θρύλου, εντός και εκτός τερέν, εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Ο Μακ Κίσικ παραδέχθηκε μετά τον αγώνα, επιβεβαιώνοντας τα προαναφερθέντα: «Πήγαμε στο ημίχρονο εννιά πόντους μπροστά. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι, αλλά ο Μπίλι Σπανούλης μπήκε στα αποδυτήρια και μας… έβαλε χέρι για τα καλά. Μας είπε ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, ότι είμαστε μια ομάδα νικητών και ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επανέλθουν στο παιχνίδι. Και σε περίπτωση που το κάνουμε, ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα δυνατά για τη νίκη. Αυτά τα λόγια μάς έδωσαν κίνητρο και του το πιστώνω εκατό τοις εκατό».

Ο μεν αρχηγός στις 7 του περασμένου Αυγούστου έκλεισε τα 38, ο δε υπαρχηγός συμπλήρωσε τα 35 στις 22 του Φεβρουαρίου που μας πέρασε. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό κατά βάση και κατ’ επέκταση για το ίδιο το άθλημα, έχουν εισέλθει στη θεωρητική φάση της δύσης της καριέρας τους. Θεωρητική γιατί ο σπουδαίος Βραζιλιάνος σκόρερ Όσκαρ Σμιντ, ας πούμε, έπαιζε μπάσκετ μέχρι τα 45 του!

Οι Σπανούλης - Πρίντεζης αποτελούν κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και ένα πολύ ποιοτικό εικοσάλεπτο, όπως στο ΟΑΚΑ, είναι σε θέση να το δίνουν στην ομάδα για μια τριετία ακόμα. Καλή ζωή χρειάζεται αφενός, που την κάνουν, γιατί είναι άριστοι επαγγελματίες αμφότεροι. Και αφετέρου σωστή διαχείριση χρόνου από τον Μπαρτζώκα, που επίσης την κάνει, θέλοντας να τους έχει πάντα ακμαίους, φρέσκους και συνεπώς αποδοτικούς.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η τρέχουσα σεζόν θα είναι η τελευταία στη σπουδαία καριέρα των δύο άσων. Αυτό το απευκταίο σενάριο μένει να το δούμε στην πράξη. Έως τότε οι φίλοι του μπάσκετ και των τρις πρωταθλητών Ευρώπης μπορούν να ελπίζουν ότι θα τους απολαμβάνουν για καιρό ακόμα…