Ολυμπιακός: Ευκαιρία για... απάντηση από τους Έλις και Μάρτιν

Χασάν Μάρτιν και Οκτάβιους Έλις τα βρήκαν... σκούρα απέναντι σε ψηλά κορμιά - Ώρα να δώσουν απαντήσεις απέναντι στους σέντερ του Παναθηναϊκού και στον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ολυμπιακός: Ευκαιρία για... απάντηση από τους Έλις και Μάρτιν

Έχουμε ασκήσει κριτική για τους ψηλούς του Ολυμπιακού στο εξής θέμα: Καμία αντίρρηση πως μέχρι στιγμής έχουν δείξει αρκετά καλά στοιχεία. Διαθέτουν αθλητικά προσόντα, παίζουν με κίνητρο, είναι λειτουργικοί στα «πικ εν ρολ», παλεύουν στην άμυνα, συμμετέχουν στα ριμπάουντ και δίνουν λύσεις στην επίθεση. Εμφανίζουν, όμως, μία αδυναμία στα ανασταλτικά καθήκοντά τους. Στην άμυνα ψηλά, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν σέντερ-«δεινόσαυρους».

Για παράδειγμα, στο περασμένο φιλικό προετοιμασίας στην Ισπανία κόντρα στη Βιλερμπάν, τόσο ο Χασάν Μάρτιν όσο και ο Οκτάβιους Έλις αντιμετώπισαν πρόβλημα στον υψηλόσωμο (2,18) Μουσταφά Φαλ. Τώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ισοϋψή του σέντερ, Γιώργο Παπαγιάννη (2.17).

Να είστε σίγουροι πως ο Γιώργος Βόβορας θα επιχειρήσει να του δώσει μπάλες, για να δημιουργήσει πρόβλημα στους ψηλούς των «ερυθρολεύκων». Και εδώ θα είναι η πρόκληση, αλλά και η ευκαιρία για τους Οκτάβιους Έλις και Χασάν Μάρτιν. Να περιορίσουν τον Έλληνα διεθνή σέντερ, δείχνοντας στην πράξη πως μπορούν ανασταλτικά να τα βγάλουν πέρα απέναντι σε υψηλόσωμα «πεντάρια».

Δεν είναι όμως μόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης. Υπάρχουν και οι Ίαν Βουγιούκας και Ντίνος Μήτογλου που είναι 2.10 στο ύψος, ενώ ακόμη και ο αθλητικός Ζακ Όγκαστ είναι στα 2.08. Είναι απώλεια η απουσία του Λιβιό Ζαν-Σαρλ και για αυτόν τον λόγο επιβάλλεται να βοηθήσουν στο κομμάτι της άμυνας τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο κυρίως ο Σάσα Βεζένκοφ.