Ολυμπιακός: Ο Μακ Κίσικ έκανε θραύση στο ΣΕΦ - Θα ψάξει διαδρόμους και στο ΟΑΚΑ

Ο...αέρινος Σακίλ Μακ Κίσικ διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ τον περασμένη Μάρτη με 22 πόντους, τελειώνοντας τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα - Θα ψάξει και τώρα διαδρόμους για να κάνει θραύση.

Ολυμπιακός: Ο Μακ Κίσικ έκανε θραύση στο ΣΕΦ - Θα ψάξει διαδρόμους και στο ΟΑΚΑ

Πολλές φορές στα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φροντίζουν να είναι πρωταγωνιστές και να κάνουν τη διαφορά παίκτες που δεν τους περιμένεις. Και από τις δύο πλευρές. Θυμόμαστε πρόσφατα τον Μπράιαν Ρόμπερτς στο ΟΑΚΑ το 2018, όταν με τα μεγάλα του σουτ έδωσε το διπλό στους Πειραιώτες, ή ακόμη και τον Λούκας Λεκαβίτσιους την ίδια χρονιά, που έκανε τη διαφορά στο ΣΕΦ.

Στην περασμένη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, στο Φάληρο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αδιαμφισβήτητα ο εντυπωσιακός και... αέρινος Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, με τις γεμάτες αυτοπεποίθηση διεισδύσεις του και με τα θεαματικά καρφώματά του, διέλυσε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μέτρησε 22 πόντους (με 8/11 δίποντα), οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη με σκορ 81-78.

Το σίγουρο, όμως, είναι πως ο Γιώργος Βόβορας θα είναι περισσότερο υποψιασμένος αυτή τη φορά και δύσκολα οι «πράσινοι» θα δώσουν χώρους στον παίκτη ώστε να δράσει. Άλλωστε, ήταν συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο την περασμένη σεζόν και πήρε... μάτι στο ΣΕΦ τη θραύση που έκανε με τα ρήγματα που δημιούργησε ο Σακίλ Μακ Κίσικ.

Προετοιμασμένος θα είναι από τακτικής πλευράς, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχει και πολλούς... στρατιώτες για να τον περιορίσουν. Βλέπετε έχει έλλειμμα στην περιφέρεια το «τριφύλλι» και ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού ενδεχομένως να έχει την ευκαιρία να κάνει... νέο πάρτι, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ο παίκτης προχώρησε πρόσφατα και σε δηλώσεις, σχολιάζοντας τα εξής τόσο για τον ρόλο του όσο και για τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού: «Έχω υψηλές βλέψεις για όλους. Γιατί να παίζεις στην Ευρωλίγκα αν δεν πιστεύεις πως μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα; Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη σεζόν και πιστεύω πως θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Φέτος έχουμε εμπειρία. Το καταλαβαίνω στην προπόνηση και όντας δίπλα σε αυτούς τους παίκτες. Γνωρίζουν τόσα πολλά και έχουν υψηλό IQ, οπότε κάθομαι μαζί τους, μαθαίνω τόσα πολλά και εκτιμώ πολύ αυτό».

Όσο για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Καταλαβαίνω τη σημασία του αγώνα, γιατί δεν είναι μόνο το πόσο σημαντικό ήταν για τη δική μου καριέρα εδώ πέρσι, αλλά και για την ομάδα που ήμασταν. Παρ’ όλα αυτά πηγαίνω σε αυτό το ματς σαν να είναι τελείως καινούργιο. Δεν κρατάω τίποτα από την περσινή σεζόν για τη φετινή. Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Πρέπει απλά να βγούμε έξω και να παίξουμε σκληρά».