Ολυμπιακός: Eίναι φαβορί και πρέπει να το δείξει

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ποιότητα, εμπειρία και σε βάθος στο ρόστερ σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό, αλλά καλείται να δείξει έμπρακτα την ανωτερότητά του στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Eίναι φαβορί και πρέπει να το δείξει

Μπορεί ο Ολυμπιακός να γνώρισε μία απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός να σημείωσε ένα πολύτιμο διπλό στη Μόσχα επί της Χίμκι, αλλά οι Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ θα πάνε ως φαβορί για τη νίκη. Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως υποτιμούμε το επίπεδο των «πρασίνων», αλλά αντικειμενικά οι Πειραιώτες υπερτερούν σε εμπειρία, ποιότητα, αλλά και σε βάθος στο ρόστερ τους, σε σχέση με το «τριφύλλι». Ακόμη και πλήρης να αγωνιστεί η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, η αντίστοιχη του Γιώργου Μπαρτζώκα υπερέχει στους περισσότερους τομείς. Ακόμη και στη θέση του κόουτς.

Ο Ολυμπιακός, όμως, καλείται να διαχειριστεί με ψυχραιμία, με καθαρό μυαλό, αλλά και με σωστή νοοτροπία αυτόν τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση. Γιατί έχουν υπάρξει και στο παρελθόν φορές που έχει πάει με... αέρα στο ΟΑΚΑ και έχει αποχωρήσει με κατεβασμένο κεφάλι στο τέλος. Συνήθως, οι Πειραιώτες καταφέρουν να παίρνουν διπλά μέσα στο σπίτι του Παναθηναϊκού, είτε όταν είναι οι ίδιοι αουτσάιντερ είτε όταν προγνωστικά δείχνουν πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Καμία αντίρρηση πως βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως το αποτέλεσμα της εκάστοτε «αιώνιας» μονομαχίας πάντα δημιουργεί εντυπώσει και φτιάχνει κλίμα, είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό. Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, θέλουν το βράδυ της Παρασκευής να αποχωρήσουν με χαμόγελα από το ΟΑΚΑ. Το ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε το θεωρητικό αβαντάζ για τον γηπεδούχο πλέον δεν θα υπάρχει.

Θα λέγαμε, όμως, πως σε αυτό το ματς έχει μεγαλύτερη πίεση ο Ολυμπιακός για τη νίκη. Τόσο για να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα του από τη Ζαλγκίρις όσο και για να δείξει την ανωτερότητά του στους «πράσινους». Άλλωστε, το «τριφύλλι» κινδυνεύει να παρουσιαστεί με μόλις έναν πλέι μέικερ, το ρόστερ του έχει «πληγές» και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν στις αδυναμίες του αντιπάλου.

Ναι, η ομάδα του Πειραιά είναι το φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά επιβάλλεται να το δείξει στην πράξη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ποντάρει στους μπαρουτοκαπνισμένους Έλληνες παίκτες του από αυτά τα ματς, στην τετράδα των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα, αλλά θα περιμένει και από τους υπόλοιπους να κάνουν το ξεπέταγμά τους σε «αιώνιο» ντέρμπι.