Μπερτομέου: «Μόνο αν υπάρχουν λιγότεροι από οκτώ παίκτες ο αγώνας θα αναβάλλεται»

Ο πρόεδρος και CEO της Εuroleague Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στο πλάνο της διοργανώτριας αρχής στις περιπτώσεις κρουσμάτων στις ομάδες.

Μπερτομέου: «Μόνο αν υπάρχουν λιγότεροι από οκτώ παίκτες ο αγώνας θα αναβάλλεται»

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβίας έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πλάνο της Euroleague στις περιπτώσεις κρουσμάτων στις ομάδες και στο Final 4.

Αναλυτικά ο πρόεδρος και CEO της Εuroleague μίλησε για:

Την επιστροφή στη δράση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιστροφή στα παρκέ. Η πρώτη αγωνιστική κύλησε κανονικά, ήταν μια πρόκληση να οργανώσουμε τη σεζόν. ήταν πολύ δύσκολο τόσο για τους συλλόγους, όσο και για το πρωτάθλημα να έχουν πολλές προκλήσεις ώστε να κάνουν τα πάντα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό».

Για το τι αλλάζουν τα κρούσματα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα: «Τίποτα δεν αλλάζει. Έχουμε θέσει τους κανόνες και έχουν ευελιξία και στοχεύουν στο να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Όταν μια ομάδα έχει οκτώ παίκτες διαθέσιμους να παίξουν, τότε θα γίνεται κανονικά το παιχνίδι. Μόνο εάν υπάρχουν λιγότεροι από οκτώ παίκτες ο αγώνας θα αναβάλλεται και θα γίνεται σε νέα ημερομηνία. Αυτό αποφασίστηκε λόγω της πολυπλοκότητας του προγράμματος. Δεν μπορούμε να αναβάλλουμε συνεχώς αγώνες και να γίνονται σε νέες ημερομηνίες. Οι αναβολές είναι πιο εύκολες στα εθνικά πρωταθλήματα επειδή δεν υπάρχουν μεγάλα ταξίδια».

Για το αν υπάρχει plan B για την φετινή σεζόν: «Το Plan b είναι έτοιμο εάν επιστρέψει η Ευρώπη στην πανδημία, όπως έγινε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το πλάνο είναι έτοιμο, αλλά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί».

Για το Final 4 της διοργάνωσης: «Η Κολωνία θα είναι η πόλη που θα διοργανώσει το Final 4. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μετακινηθεί η διοργάνωση κατά μία εβδομάδα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας