Ολυμπιακός: Ήττα που θα τη κουβαλάει μέσα στη σεζόν

Το μπάσκετ κρίνεται στις λεπτομέρειες και ο Ολυμπιακός στο τέλος εκεί υστέρησε - Μία ήττα που θα τη κουβαλάει μέσα στη σεζόν. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ήττα που θα τη κουβαλάει μέσα στη σεζόν

Το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό είχε ένα "πρέπει". Μπορεί να είμαστε στην αρχή της σεζόν, αλλά αν η ομάδα του Πειραιά θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση-επιστροφή της στα προημιτελικά, πρέπει να κερδίζει (τουλάχιστον στην έδρα του) τους θεωρητικά υποδυέστερους αντιπάλους του. Και την ήττα αυτή από τους Λιθουανούς στον Πειραιά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα την κουβαλούν για το υπόλοιπο της σεζόν. Για να την καλύψουν, θα πρέπει να κάνουν στην πορεία τουλάχιστον μία νίκη-υπέρβαση.

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 67-68: Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του! -vid

Είναι κρίμα πάντως για τον Ολυμπιακό που έχασε αυτό το ματς, διότι έδειχνε να το ελέγχει. Προηγήθηκε με +11 (52-41) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και στη τελευταία περίοδο παρέμενε το αφεντικό. Στα τελευταία λεπτά, όμως, τα έκανε σχεδόν όλα λάθος. Έχασε σουτ, αναλώθηκε σε κακές και βεβιασμένες επιλογές, σε αντίθεση με τους Λιθουανούς που με τον δραστήριο νεαρό Γιοκουμπάιτις έκαναν τη... ζημιά, βάζοντας και τις βολές στο τέλος.

Όλα λάθος και στην τελευταία κρίσιμη επίθεση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είχαν μόλις 3'' στη διάθεσή τους, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" στην πράξη... πελάγωσαν. Επαναφορά ο Σλούκας, η μπάλα στον Βεζένκοφ, ξανά η μπάλα στον Σλούκα, ο οποίος αδικαιολόγητα άργησε, καθυστέρησε, αναλώθηκε σε ντρίμπλες, με αποτέλεσμα η μπάλα να ξεμείνει στα χέρια του. Δεν πρόλαβε καν να σουτάρει και αυτό είναι το έξτρα κρίμα.

Είναι λογικό η ομάδα να παρουσιάζεται ανέτοιμη, αλλά απαγορεύεται να χάνει αυτά τα ματς στην έδρα της. Ο Χασάν Μάρτιν απέδειξε πως είναι ο πιο φορμαρισμένος ξένος του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής, ενώ ο Άαρον Χάρισον ξεκίνησε εντυπωσιακά με 8 πόντους, αλλά στη συνέχεια... εξαφανίστηκε επιθετικά, αδικαιολόγητα. Έκανε αίσθηση το γεγονός πως ο Γιώργος Πρίντεζης χρησιμοποιήθηκε για μόλις 11 λεπτά στο παρκέ, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει ουσιαστικά σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα. Είναι παίκτης-βαρόμερο ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά κόντρα στη Ζαλγκίρις δε βρέθηκε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.