Euroleague: Πρίντεζης, Σπανούλης μίλησαν για το «πεταχτάρι» της Πόλης-Την κορυφαία φάση της 10ετίας

Το νικητήριο καλάθι του Ολυμπιακού στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ψηφίστηκε ως η κορυφαία φάση της δεκαετίας στη Euroleague και οι Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης μίλησαν για αυτή και όσα έφερε. 

Euroleague: Πρίντεζης, Σπανούλης μίλησαν για το «πεταχτάρι» της Πόλης-Την κορυφαία φάση της 10ετίας

Το «πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που έδωσε το τρόπαιο της Euroleague στον Ολυμπιακό, ψηφίστηκε πρόσφατα ως η κορυφαία φάση της δεκαετίας στη Euroleague και η διοργανώτρια αρχή ήθελε τις αναμνήσεις και τη θέση των πρωταγωνιστών: Του Γιώργου Πρίντεζη και του Βασίλη Σπανούλη!

Ολυμπιακός: Το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη η στιγμή της δεκαετίας στην EuroLeague

Ο σκόρερ της φάσης είπε αρχικά: «Γνώριζα πως έμεναν 7-8 δευτερόλεπτα. Με τον κόουτς Ίβκοβιτς όλη τη σεζόν παίζαμε γρήγορα και προσπαθούσαμε να σκοράρουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα, οπότε για μας 7 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά. Δεν φοβήθηκα. Για αυτό παίζουμε μπάσκετ και αναζητάμε τέτοια καταστάσεις, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τίτλο.

Χωρίς την πάσα του Σπανούλη ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική, η ομάδα είναι πάνω από όλους. Πάντα η ομάδα νικάει. Δώσαμε χαρά στους οπαδούς μας και αυτό είναι κάτι που μας έδωσε ενέργεια για να συνεχίσουμε».

Τα κορυφαία νικητήρια σουτ της δεκαετίας: Στην πρώτη θέση το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη (vid)

Ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ, Βασίλης Σπανούλης είπε από την πλευρά του: «Όλα τα παιδιά απέδειξαν πόσο σπουδαίοι παίκτες ήταν και έβαλαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή ενώ κάναμε ευτυχισμένους τους εαυτούς μας και τους εκατομμύρια οπαδούς μας.

Ήταν απίστευτο, κανείς δεν περίμενε να κατακτήσουμε τη Euroleague. Στην αρχή της σεζόν είχαμε προβλήματα και σκαμπανεβάσματα, όμως καταφέραμε κάτι σπέσιαλ και επέστρεψε η ομάδα στην κορυφή μετά από 15 χρόνια. Κανείς δεν μας περίμενε, αλλά παίξαμε καλό μπάσκετ.

Ο τίτλος αυτός μας έδωσε κουράγιο και μάς έκανε φιλόδοξους. Ανέβηκε η ψυχολογία μας, η ομάδα ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης ξανά. Όταν χάνεις συνέχεια πέφτει η ψυχολογία σου, όταν νικάς όλοι είναι χαρούμενοι και με αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό κατακτήσαμε τη Euroleague και την επόμενη σεζόν. Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον».