Τα κορυφαία νικητήρια σουτ της δεκαετίας: Στην πρώτη θέση το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη (vid)

Η EuroLeague ξεχώρισε τα κορυφαία νικητήρια σουτ της δεκαετίας (2010-2020) και στην κορυφή βρίσκεται το «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό του 2012 στην Πόλη. Στο «7» το δικό του τρίποντο κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Τα κορυφαία νικητήρια σουτ της δεκαετίας: Στην πρώτη θέση το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη (vid)

Η δεκαετία που πέρασε χάρισε μεγάλες στιγμές στην EuroLeague, αλλά αναμφισβήτητα ο πιο συγκλονιστικός τελικός της διοργάνωσης ήταν με διαφορά εκείνος στην Πόλη το 2012. Όταν ο «Δαυίδ» Ολυμπιακός έριξε νοκ-άουτ τον «Γολιάθ», καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέθετε ένα πλούσιο ρόστερ.

Σε εκείνον τον τελικό, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μία εκπληκτική ανατροπή, ολοκληρώνοντας το εντυπωσιακό τους come-back με το ιστορικό νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Η ασίστ του Βασίλη Σπανούλη και το «πεταχτάρι» του Έλληνα πάουερ-φόργουορντ, με την EuroLeague να το χαρακτηρίζει (δικαίως) ως το κορυφαίο νικητήριο καλάθι για την δεκαετία που μας πέρασε. Ένα σουτ που επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 15 χρόνια, με παραμυθένιο τρόπο.

Στη λίστα, όμως, δεν βρίσκεται μόνο εκείνο το καλάθι. Στο «7» θα συναντήσουμε το καθοριστικό του τρίποντο, στα playoffs του 2015 κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Όταν ο... Άη Γεώργιος Πρίντεζης έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης.