Είδαμε... περσινό ΜακΚίσικ - Όχι Σλούκα-Σπανούλη μαζί!

Οι πρώτες σημειώσεις από όσα είδαμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Βιλερμπάν, στο φιλικό του τουρνουά της Euroleague!

Είδαμε... περσινό ΜακΚίσικ - Όχι Σλούκα-Σπανούλη μαζί!

Αλίμονο αν… πέταγε φωτιές και ήταν έτοιμος τώρα. Θα υπήρχε πρόβλημα. Να συμφωνήσουμε πως ίσως περιμέναμε λίγο καλύτερη εικόνα, αλλά από την άλλη, ήταν δεδομένο, λογικό και αναμενόμενο, πως θέλει και χρόνο και δουλειά ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για νέα ομάδα, των εννιά νέων παικτών. Υπομονή λοιπόν…

Τρανζίσιον

Ο Ολυμπιακός, στο φιλικό με τη Βιλερμπάν στην πρώτη μέρα του τουρνουά της Βαλένθια, έδειξε ή μάλλον προσπάθησε να εκτελέσει τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του κόουτς. Προσπάθησε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και σε ορισμένες φορές τα κατάφερε. Το καλό είναι πως έχει τους παίκτες να το κάνει. Από την άλλη, σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν καλό το αμυντικό τρανζίσιον. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως πρέπει να σκεφτόμαστε πως προέρχονται από προετοιμασία που σταδιακά αυξάνονταν και οι τελευταίες προπονήσεις ήταν δυνατές, ύστερα δε από πολύμηνη απραξία.

Κίνηση

Σίγουρα θα ήθελαν και πιο πολύ απ΄ όλους ο Γιώργος Μπαρτζώκας μεγαλύτερη κίνηση μακριά από τη μπάλα. Σε πολλές περιπτώσεις είχαν οι δύο (παίκτες) κοντά σε αυτήν και όχι όλοι.

Άμυνα

Η Βιλερμπάν, είχε πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ και σε πολλές περιπτώσεις οι Πειραιώτες «χάθηκαν» στην άμυνα, ενώ είχαν θέμα και στην αδύναμη πλευρά. Αυτό που ήταν πολύ θετικό ήταν η πίεση του ΜακΚίσικ που έβγαινε επιθετικά μπροστά. Γενικότερα ο Αμερικανός ήταν πολύ καλός και το έχει πιάσει από εκεί που το άφησε πέρσι.

Πάσα στο ζωγραφιστό

Ένα σημείο αναφοράς που αναμένεται να δούμε στον Ολυμπιακό, πέραν της ταχύτητας που θέλει να έχει, είναι πως όποιος πατάει στο «ζωγραφιστό» ψάχνει τον ψηλό. Δεν πάει να τελειώσει τη φάση. Το έκανε ο Παπανικολάου, το έκανε ακόμα και ο Πρίντεζης θέλοντας να βρουν τον Έλις, ο οποίος έχει δυναμώσει σωματικά και κέρδισε μάχες στη ρακέτα. Θετικός ο ψηλός του Ολυμπιακού, πέραν του ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Συνεργασίες

Αυτός (ο Έλις) με τον Σλούκα φαίνεται πως έχουν «δέσει». Είναι θέμα χρόνου να «βρεθούν» στο 100%. Όπως διέκρινα και μία παραπάνω εξοικείωση του Σλούκα με τον ΜακΚίσικ. Γενικότερα όμως, δεν έχουν βρεθεί ακόμα με τον Έλληνα γκαρντ. Συνολικά θέλουν χρόνο όλοι μαζί, γιατί σε πολλές περιπτώσεις η πάσα πήγαινε μισό μέτρο πιο μακριά από τον παίκτη. Δεν ξέρουν ακόμα που κινείται ο συμπαίκτης τους.

Σλούκας-Σπανούλης

Δεν το είδαμε. Έμπαινε ο ένας έβγαινε ο άλλος. Είχαν τον ίδιο ρόλο, στο να στήσουν παιχνίδι, να φτιάξουν παιχνίδι, να πάρουν αποφάσεις, αλλά μαζί δεν έπαιξαν. Δεν είναι κάτι που δεν θα γίνει, αλλά ο κόουτς ήθελε να δει άλλα πράγματα. Δοκίμασε λοιπόν στην περιφέρεια: Σλούκα, ΜακΚίσικ στα γκαρντ και Παπανικολάου στο «3». Σπανούλη, Χάρισον και Χαραλαμπόπουλο που έριξε από νωρίς στη μάχη του παρκέ. Τον Τζένκινς αρκετά δίπλα στον Σπανούλη. Ο Τζένκινς δίπλα στον Σλούκα και ο Χάρισον στο «3». Είχε καλές ενέργειες αυτός και πιστοποίησε ότι είναι καλός στο να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να φτιάξει καταστάσεις για τον ίδιο. Δεν ήταν όσο επιθετικός θα περίμενα, πήρε μόλις 4 σουτ σε 21 σχεδόν λεπτά.

Τρίποντα

Το 1/14 τρίποντα σε κανέναν δε αρέσουν αλλά θα μπουν. Ήταν καλά, ήταν αμαρκάριστα τα περισσότερα.

Λάθη-Ασίστ

Φυσικά θέμα μεγάλο τα λάθη (15) αλλά έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα, δεν έχουν ομοιογένεια, δεν βρίσκονται όπως θέλουν (ακόμα) στο παρκέ. Το ίδιο ισχύει και για τις ασίστ (15), έχοντας ξεκινήσει πολύ φτωχά. Μόλις 5 στο πρώτο μέρος και 10 στο δεύτερο. Θέλει συνεργασίες και πλουραλισμό και πολλές περισσότερες τελικές πάσες.