Βατούτιν: «Πήραμε τον Σενγκέλια για μπάσκετ όχι για πολιτική»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν τοποθετήθηκε για τις... πολιτικές προεκτάσεις που δόθηκαν στην μεταγραφή του Τόρνικε Σενγκέλια

Βατούτιν: «Πήραμε τον Σενγκέλια για μπάσκετ όχι για πολιτική»

Ο ισχυρός άντρας της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στην μεταγραφή του Τόρνικε Σενγκέλια, η οποία έχει στη χώρα του πολιτικό αντίκτυπο.

«Είχαμε ενδιαφερθεί ξανά στο παρελθόν για τον Τόκο Σενγκέλια, όμως καταφέραμε να τον υπογράψουμε μόλις φέτος. Εκτός από τη δεδομένη επιθυμία μας να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, ήταν απαραίτητη η συγκατάθεση της Μπασκόνια και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη. Το... παζλ ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι» αναφέρθηκε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν για να συνεχίσει…

«Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι από τις πρώτες μέρες των διαπραγματεύσεων, ο Τόκο έδειξε μεγάλη διάθεση να παίξει σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Από την πλευρά μας, θέλαμε όχι μόνο έναν καλό παίκτη, αλλά έναν πραγματικό ηγέτη, ειδικά μετά από την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς (σ.σ.: πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο). Κι αυτός λειτουργούσε σαν ηγέτης τόσο στην Μπασκόνια όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας του».

Αναβρασμός στη Γεωργία με τη μεταγραφή του Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ

Αναφερθείς στη δήλωση της προέδρου της Γεωργίας πως είναι μη αποδεκτή η μετακίνησή του στην ΤΣΣΚΑ, ο Βατούτιν είπε: «Άκουσα ότι η μεταγραφή του Τόκο προκάλεσε διφορούμενες απόψεις στη Γεωργία, όμως η συγκεκριμένη κίνηση είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα. Έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους και να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως «από την πρώτη μέρα των συζητήσεων, ήταν πολύ σημαντικό να συναινέσουμε στη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας κι εκείνος έλαβε τη συγκατάθεση μας. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη Γεωργία και την ιστορία της, είχαμε στο παρελθόν στην ομάδα τούς Γκεόργκι Τσιντσάνζτε και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, επομένως περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες του στους αγώνες μας».