Ο Καναδάς θέτει προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια, τονίζοντας πως η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί εφόσον διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Ο Καναδάς θέτει προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ

Σε ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια, στο οποίο θα λάβει μέρος και η Εθνική μας ομάδα, προχώρησε η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης του Καναδά, Γκλεν Γκρούνγουολντ, είχε τονίσει αρχικά: «Στηρίζουμε την απόφαση που πήρε η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά. Οι αθλητές μας είναι από πολλούς πρότυπα και να τους βάλουμε σε μια άδικη θέση, ζητώντας τους να προπονηθούν και να ετοιμαστούν για τα παιχνίδια, στέλνει το λάθος μήνυμα σε όλους τους πολίτες του Καναδά. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα έχουν την ικανότητα να ενώνουν τον κόσμο και όταν είναι ασφαλές να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του παιχνιδιού μας για να γιατρέψουμε τις κοινωνίες».

Όσον αφορά την ενημέρωση της ομοσπονδίας, αυτή αναφέρει τα εξής: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να φιλοξενήσουμε το προολυμπιακό τουρνουά στη Βικτόρια, όταν επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία του τουρνουά, θα παρέχουμε στους κατόχους των εισιτηρίων και σχετικές επιλογές για επιστροφή χρημάτων, αν χρειαστεί. Η ομοσπονδία του Καναδά θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τη FIBA, καθώς σχετίζεται με την πιθανή αναβολή του προολυμπιακού τουρνουά, που έχει προγραμματιστεί για τις 23-28 Ιουνίου. Ωστόσο το τουρνουά θα διοργανωθεί μόνο σε περίοδο που η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτών, προπονητών, επιτελείων, εθελοντών και θεατών διασφαλιστούν».