Εθνική Μπάσκετ: Μεταμεσονύχτια παίζει με Καναδά και Κίνα στο Προολυμπιακό τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις ώρες διεξαγωγής των δυο αναμετρήσεων της εθνικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα λάβουν χώρα στη Victoria Arena στις 24/6 (Καναδάς) και 26/6 (Κίνα), με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 2:05 π.μ. ώρα Ελλάδας (16:05 στη Βικτόρια).

Εθνική Μπάσκετ:  Μεταμεσονύχτια παίζει με Καναδά και Κίνα στο Προολυμπιακό τουρνουά

Στις 2:05 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας θα δώσει τους δύο πρώτους αγώνες της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά η Εθνική, τον ερχόμενο Ιούνιο, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Mε την αναμέτρηση Ελλάδα - Καναδάς θα ανοίξει η αυλαία του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια στις 24 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ανακοίνωσε τις ώρες διεξαγωγής και των δυο αναμετρήσεων της εθνικής Ελλάδας που θα λάβουν χώρα στη Victoria Arena στις 24/6 (Καναδάς) και 26/6 (Κίνα), με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 2:05 π.μ. ώρα Ελλάδας (16:05 στη Βικτόρια).

Αυτό σημαίνει πως οι Έλληνες φίλαθλοι θα χρειαστεί να ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της «επίσημης αγαπημένης». Αν προκριθεί η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν στις 28/6 (δεν έχουν ανακοινωθεί οι ώρες) και 29/6 (2:05 π.μ.).

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφαλίζει ο νικητής κάθε ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά (Σπλιτ, Κάουνας και Βελιγράδι τα άλλα τρία).

Την πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Τόκιο έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Ιράν, Νιγηρία, Ισπανία και ΗΠΑ μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της Κίνας, ενώ ως οικοδέσποινα έχει προκριθεί η Ιαπωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά:

Τετάρτη (24/6)

ΕΛΛΑΔΑ - Καναδάς 2:05 π.μ.

Ουρουγουάη - Τουρκία 5:35 π.μ.

Πέμπτη (25/6)

Καναδάς - Κίνα 2:05 π.μ.

Τουρκία - Τσεχία 5:35 π.μ.

Παρασκευή (26/6)

Κίνα - ΕΛΛΑΔΑ 2:05 π.μ.

Τσεχία - Ουρουγουάη 5:35 π.μ.

Κυριακή (28/6) Ημιτελικοί

Δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα

Δευτέρα (29/6)

Τελικός 2:05 π.μ.