Ο Βασιλακόπουλος βγάζει «ψεύτη» τον Πρίντεζη και αποδίδει σε τρίτους την επιστολή στην ΕΟΚ

Θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες μετά την άρνηση των τριών διεθνών του Ολυμπιακού να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδας εξαιτίας της πρόσληψης Πιτίνο πήρε ο Γ. Βασιλακόπουλος.

Ο Βασιλακόπουλος βγάζει «ψεύτη» τον Πρίντεζη και αποδίδει σε τρίτους την επιστολή στην ΕΟΚ

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο πρόεδρος της ΕΟΚ κατέθεσε τη δική του άποψη η οποία αντικρούει τους ισχυρισμούς του Πρίντεζη ότι μέσω της επιστολής τους, αυτός, ο Παπανικολάου και ο Κόνιαρης είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για κάποια θέματα, επισημαίνοντας ότι η επιστολή δεν γράφτηκε από τους ίδιους:

«Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν», είπε σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του ότι τελικά θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής:

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψη τους και θα δώσουν το “παρών” το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Για τον Ρικ Πιτίνο και τη σύγκριση με όσα είχαν γίνει στην παρόμοια υπόθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη, είπε:

«Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε, διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Τέλος, μίλησε και γα το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό:

«Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας