Τους κορόιδεψαν και ορθώς έφυγαν οι «τρεις» του Ολυμπιακού

Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης, έπραξαν το αυτονόητο! Δεν γίνεται να τους κοροϊδεύουν Ομοσπονδία και προπονητής. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Τους κορόιδεψαν και ορθώς έφυγαν οι «τρεις» του Ολυμπιακού

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας σπουδαίος και εγνωσμένης αξίας προπονητής. Ένας πολύπειρος κόουτς, επιτυχημένος, με τεράστιο κύρος στις ΗΠΑ. Από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει τον Ατλαντικό για να έρθουν να δουλέψουν στην Ευρώπη και έχει τον σεβασμό όλων. Το γεγονός πως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας είναι σημαντικό και η Ομοσπονδία έπραξε ορθά, σωστά και σοφά με την απόφαση της να του δώσει τα "κλειδιά" του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και ευχή όλων να καταφέρει να την οδηγήσει στο Τόκιο.

Η απάντηση Γιαννακόπουλου στους «τρεις» του Ολυμπιακού! (pic)

Όμως, δεν γίνεται η Ομοσπονδία και ο Ρικ Πιτίνο να... κοροϊδεύουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τους λένε ψέμματα. Γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ασέβεια. Πρώτα στους συγκεκριμένους αθλητές που υπηρετούν το εθνόσημο πάνω από μία δεκαετία και δεύτερον στην ομάδα τους.

Οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, λοιπόν, είχαν τις προηγούμενες μέρες συνάντηση - σε καλό κλίμα - με τον Αμερικανό κόουτς, ο οποίος είχε ήδη αναλάβει την Εθνική, και ξεκαθάρισε στους παίκτες των "ερυθρολεύκων" πως θα είναι προπονητής αποκλειστικά της Ελλάδας και σε κανέναν σύλλογο! Οι παίκτες του επεσήμαναν πως δεν θέλουν να μπουν στη μέση σε αυτή την αντιπαράθεση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, στην οποία εμπλέκεται και η ομάδα τους, ο Ολυμπιακός, και εκείνος τους δήλωσε να μην ανησυχούν! Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε ελληνικό σύλλογο, ξεκαθαρίζοντας τους πως θα είναι κόουτς αποκλειστικά και μόνο στην Εθνική!

«Όχι» από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κόνιαρη στην Εθνική

Και λίγες μέρες μετά, ακολουθεί η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ρικ Πιτίνο! Ποια λοιπόν αντίδραση περίμεναν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, αλλά και ο ίδιος ο Αμερικανός κόουτς, από τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέχεια; Πως θα... έσκυβαν το κεφάλι, σαν να μην τρέχει τίποτα; Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν, είναι να θέσουν τον εαυτό τους μακριά από την Εθνική ομάδα, η οποία στη παρούσα φάση όχι μόνο δεν τους σέβεται, αλλά και τους κοροϊδεύει κατάμουτρα. Ας το έλεγαν εξαρχής ότι ο Ρικ Πιτίνο θα είναι στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό.

Η αστεία δικαιολογία του Πιτίνο για τους «τρεις» του Ολυμπιακού

Τα πράγματα από εδώ και πέρα είναι ξεκάθαρα: οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, όπως και ο Αντώνης Κόνιαρης, θα φωνάξουν ξανά "παρών" στην Εθνική μας ομάδα, μόνο αν ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αν ο Ρικ Πιτίνο συνεχίσει να είναι ταυτόχρονα και στον Παναθηναϊκό, τότε θα μείνουν εκτός. Με αλλαγή προπονητή στην Ελλάδα ή με τον Ρικ Πιτίνο αποκλειστικά ως Ομοσπονδιακό τεχνικό, τότε θα επιστρέψουν.

Κύριε Βασιλακόπουλε, άλλο Γιαννάκης, άλλο Πιτίνο;

Ας μην ξαφνιάζονται στην Ομοσπονδία με την συγκεκριμένη εξέλιξη. Εκείνοι δημιούργησαν προηγούμενο, το 2008, με το τέλος της συνεργασίας τους με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, επειδή ο "Δράκος"... τόλμησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Τότε, ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν γίνεται ο Ομοσπονδιακός κόουτς να είναι παράλληλα σε σύλλογο και Εθνική και έδειξε τον δρόμο της... εξόδου στο τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ. Τώρα, δηλαδή, δεν υπάρχει πρόβλημα; Και η διαρροή περί δυσαρέσκειας ήταν μια υποκρισία και μισή, αφού στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Τουφεκιά στον αέρα για να έχουμε να λέμε...

Έχει ενδιαφέρον πάντως και η χρονική στιγμή που προέκυψε η... διαρροή της είδησης από την Ομοσπονδία. Ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και μία εβδομάδα πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τα λόγια είναι περιττά για το γεγονός...