Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Προολυμπιακό: Ο Καναδάς του... NBA και η παγίδα από την Κίνα

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει τις δύο (πρώτες) αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Προολυμπιακό: Ο Καναδάς του... NBA και η παγίδα από την Κίνα

Η Εθνική Ελλάδος θα παλέψει για το πολυπόθητο εισιτήριο που θα την οδηγήσει στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι και θα της δώσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Με Γιάννη η Εθνική πάει Τόκιο! Χωρίς;

Εμπόδια στέκονται τόσο η ομάδα του Νικ Νερς, ο Καναδάς, όσο και η οικοδέσποινα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, Κίνα, με την πρώτη να είναι εκείνη που θα φιλοξενήσει τόσο την Εθνική μας ομάδα όσο και την αντίστοιχη της Κίνας στην πόλη Βικτόρια.

Προολυμπιακό τουρνουά: Η κλήρωση της Εθνικής - Με Καναδά και Κίνα

Με πρότυπο την κορυφαία Λίγκα του πλανήτη

Ο Καναδάς το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν το τζάμπολ του Παγκοσμίου της Κίνας, συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Παρόλα αυτά, ο Νικ Νερς τα βρήκε «σκούρα» όταν αποφασίστηκε πως δεν θα έχει στην διάθεση του συνολικά 14 παίκτες που αγωνίζονται στο NBA! Ο λόγος για τους: Τόμπσον, Ολίνικ, Μάρεϊ, Μπάρετ, Ουίγκινς, Γκίλτζεους-Αλεξάντερ, Κλαρκ, Λάιλς, Πάουελ, Μπρουκς, Στάουσκας, Καπενγκέλε και Αλεξάντερ-Ουόκερ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Καναδάς, έχοντας ως μεγαλύτερα αστέρια του τον Κόρι Τζόσεφ αλλά και τον νυν παίκτη των Ορλάντο Μάτζικ και πρώην του Ολυμπιακού, Κεμ Μπίρτς, να καταλήξει με την εξής 12αδα στο φετινό Μουντομπάσκετ: Έτζιμ, Χέισλιπ, Πάνγκος, Κατζάμι-Κιν, Τζόζεφ, Μόργκαν, Κλάσεν, Νέμπχαρντ, Φ.Σκραμπ, Τ.Σκραμπ, Ουίλτζερ και Μπίρτς.

Η ομάδα του Νερς όμως αναμένεται να παρουσιαστεί πιο ενισχυμένη στο Προολυμπιακό τουρνουά, καθώς εκτός από το γεγονός πως θα έχει στην διάθεση της περισσότερους NBAers, θα αγωνίζεται και ως οικοδέσποινα, πράγμα που την κάνει να θέλει να αποδείξει μπροστά στο κοινό της πως είναι εκείνη το φαβορί για την κατάκτηση του εισιτηρίου που θα της χαρίσει μια θέση στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι.

Πιτίνο για Προολυμπιακό: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα έρθει ο Γιάννης...»

Ασιατική... παγίδα

Η δεύτερη αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στον όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά, είναι η Κίνα.

Η οικοδέσποινα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μια από τις πιο παραδοσιακές μπασκετικές δυνάμεις της Ασίας τα τελευταία χρόνια, πράγμα που απέδειξε και σε ορισμένες περιπτώσεις το περασμένο καλοκαίρι και δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στον Ρικ Πιτίνο, καθώς πρόκειται για μια αρκετά γρήγορη ομάδα.

Παρόλα αυτά, έχοντας ως μοναδικό της αστέρι τον Γιανλιάν Γι, η Κίνα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Mundobasket 2019, δείχνοντας ένα απογοητευτικό πρόσωπο μπροστά στο κοινό της αλλά και ως οικοδέσποινα αυτού του πολύ μεγάλου θεσμού, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο της και να δώσει συνέχεια στην πορεία της.

H 12αδα που χρησιμοποίησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ναν Λι, και την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο Προολυμπιακό ξανά είναι η εξής: Ρούι Ζάο, Σούο Φανγκ, Αϊλούν Γκούο, Ζιαοτσουάν Ζάι, Γιανλιάν Γι, Μακάν Κελανμπάικε, Κι Ζου, Μίνγκουι Σουν, Γιουνφέι Ρεν, Αμπουντουρεζίτι Αμπουντουσαλάμου, Γιέι Ζάο, Ζελίν Γουάνγκ.