Βικτόρια: Πού βρίσκεται η πόλη που θα ταξιδέψει η Εθνική για το Προολυμπιακό (pic)

Πού βρίσκεται η πόλη Βικτόρια στον Καναδά, όπου και θα ταξιδέψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το Προολυμπιακό τουρνουά; Εδώ είναι η απάντηση.

Βικτόρια: Πού βρίσκεται η πόλη που θα ταξιδέψει η Εθνική για το Προολυμπιακό (pic)

Η Εθνική μας ήταν να τοποθετηθεί είτε στον όμιλο της Κροατίας, είτε σε εκείνον στον Καναδά, αλλά τελικά έπεσε στη χώρα της βορείου Αμερικής και το ταξίδι που θα κάνει θα είναι αρκετά μεγάλο. Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα λάβει μέρος στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Βικτόρια, όπου και θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση Καναδά και Κίνα.

Προολυμπιακό τουρνουά: Η κλήρωση της Εθνικής - Με Καναδά και Κίνα

Που βρίσκεται όμως η πόλη Βικτόρια στον Καναδά; Άπαντες γνωρίζουν το που είναι το Τορόντο (λίγο πιο πάνω από τη Νέα Υόρκη), αλλά η περιοχή που θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα;

Με Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι φαβορί

Η Βικτόρια, είναι η πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας. Η πόλη είναι χτισμένη στο νότιο άκρο της νήσου Βανκούβερ και στην βόρεια πλευρά των Στενών Χουάν ντε Φούκα. Βρίσκεται από την πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού, λίγο πιο πάνω από την πόλη Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η Βικτόρια έχει πληθυσμό 85.792 κατοίκους (απογραφή 2016) ενώ το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Βικτορίας έχει πληθυσμό 367.770 κατοίκους (απογραφή 2016) και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Βρετανικής Κολομβίας μετά την πόλη του Βανκούβερ, και το 15ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Καναδά.