Τελικά κύριε Βασιλακόπουλε η Ελλάδα χρειάζεται προπονητή;

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ συνεχίζει να εκθέτει τον εαυτό του κάθε φορά που κάνει δηλώσεις. Η πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της εθνικής είναι το τελευταίο παράδειγμα...

Τελικά κύριε Βασιλακόπουλε η Ελλάδα χρειάζεται προπονητή;

Στις 19 Ιουνίου του 2017 όταν η Ελλάδα παρουσίαζε τις φανέλες της για το ευρωμπάσκετ εκείνου του καλοκαιριού, κάποιος δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον πρόεδρο της ΕΟΚ τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή.

Ο Κώστας Μίσσας είχε αποτελέσει παρελθόν και η ομάδα διέθετε παίκτες που πολλές ομάδες θα ήθελαν να έχουν στις τάξεις τους. Είχε προσβληθεί τότε ο κ. Βασιλακόπουλος και θεώρησε σωστό να απαντήσει επιθετικά: «Μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες και παίκτες έχουμε. Αν είστε διαθέσιμος να το συζητήσουμε», είχε πει στον δημοσιογράφο που τόλμησε να κάνει την ερώτηση.

Τελικά την ομάδα ανέλαβε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ένας αξιόλογος Έλληνας κόουτς με πολλά χρόνια θητείας στους πάγκους. Ο ίδιος οδήγησε την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ μέσω των «παραθύρων» όμως η παρουσία της ομάδας μας στην Κίνα δεν ήταν η επιθυμητή.

Η Ελλάδα αποκλείστηκε στη δεύτερη φάση των ομίλων και ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκτοτε προσπαθεί να μας πείσει ότι η πορεία μας ήταν επιτυχημένη. Μια ομάδα δηλαδή που έχεις στις τάξεις της παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που ήταν ο MVP της περσινής σεζόν στο NBA, ο Κώστας Σλούκας που το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πλέον περιζήτητα γκαρντ της Ευρώπης, ο Νικ Καλάθης ο οποίος έχει ξεχωριστό ταλέντο στο να οργανώνει και να πασάρει, ο Γιώργος Πρίντεζης, μέχρι πέρυσι το κορυφαίο τεσσάρι της Ευρώπης, είναι φυσιολογικό να μένουν εκτός οκτάδας!

Λίγους μήνες μετά, ο κ. Βασιλακόπουλος πανηγυρίζει για την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο. Ενός προπονητή hall of famer ο οποίος θα κληθεί να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σε όλη αυτή την ιστορία, κάτι δεν πάει καλά. Ή η Ελλάδα έχει ξεμείνει από... παίκτες, ή τελικά μια ομάδα χρειάζεται προπονητή! Εσείς αλήθεια τι λέτε κύριε πρόεδρε;