Σαν σήμερα το «Βάλ'το αγόρι μου» του Διαμαντίδη στο Eurobasket 2005! (vid)

Σαν σήμερα το 2005 ο Δημήτρης Διαμαντίδης δίνει την πρόκριση στην «επίσημη αγαπημένη» απέναντι στην Γαλλία στον ημιτελικό του Eurobasket της χρονιάς εκείνης.

Σαν σήμερα το «Βάλ'το αγόρι μου» του Διαμαντίδη στο Eurobasket 2005! (vid)

Μια από τις πιο ιστορικές στιγμές όχι μόνο για τον ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό συνέβη σαν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου του μακρινού 2005.

Συγκεκριμένα ήταν στο Eurobasket του 2005 στον ημιτελικό ενάντια στην πανίσχυρη Γαλλία, του Τόνι Πάρκερ, του Μπορίς Ντιαό, του Ριγκοντό και όλων των άλλων αστεριών της «les blues».

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως την ύστατη στιγμή ένας αφανής ήρωας ξεπρόβαλε ξαφνικά για να... ξελασπώσει την Εθνική και με ένα τρίποντο μαχαιριά να δώσει την νίκη-πρόκριση (67-66) στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποτελείωσε τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, δεν ήταν ο μόνος που είχε συνεισφορά σε αυτή την νίκη θρίαμβο, καθώς ρεσιτάλ είχαν δώσει και οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Ζήσης.

Πρόκειται λοιπόν, για μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικότερες φάσεις στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η περιγραφή του Βασίλη Σκουντή παρέα με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου ήρθε για να φτιάξουν ένα τέλειο οπτικοακουστικό σύνολο, το οποίο συζητιέται ακόμα και στις μέρες μας.

Το θρυλικό «Βάλ'το αγόρι μου» λίγο πριν η τρίποντη βόμβα του «3D» καταλήξει εντός καλαθιού, έχει μείνει χαραγμένο στην συνείδηση και στην μνήμη τόσο των μπασκετόφιλων όσο και όλων των Ελλήνων που είχαν παρακολουθήσει ζωντανά εκείνη την αναμέτρηση.

Θυμηθείτε το: