Ο κλέφτης Αντετοκούνμπο, ο σταρ Σκόλα και ο Γκασόλ που νίκησε τον Ουίλκινς

Τα έμεινε από τους 92 αγώνες μέσα σε διάστημα 16 ημερών στις 8 πόλεις της Κίνας

Ο κλέφτης Αντετοκούνμπο, ο σταρ Σκόλα και ο Γκασόλ που νίκησε τον Ουίλκινς

Ξεκίνησε ως ο μεγάλος σταρ του Μουντομπάσκετ 2019 αλλά ο πρόωρος αποκλεισμός της Εθνικής μετρίασε τις επιδόσεις του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η δημοφιλέστερη παρουσία στην Κίνα και παρά λίγο ο μεγαλύτερος κλέφτης της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας ήταν δεύτερος στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία καθώς στην Α΄ και Β΄ φάση κατάφερε να κάνει 12 κλεψίματα (2,4 μ.ο.), δηλαδή ένα λιγότερο από τον κορυφαίο «κλέφτη» στην Κίνα, Ομάρ Αμπάντα της Τυνησίας (13 κλεψίματα)! Όσον αφορά τη στατιστική παρουσία του συγκριτικά με τους υπόλοιπους παίκτες στης Εθνικής, είχε τον υψηλότερο μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης, με 20 βαθμούς ανά αγώνα.

Κάποιοι δεν αποδέχθηκαν τον Αντετοκούνμπο, οι Ισπανοί έχουν πρόεδρο έναν πρώην παίκτη...

Ο Αντετοκούνμπο αποχώρησε και στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, ο μεγάλο σταρ δεν ήταν άλλος από τον 39χρονο Λουίς Σκόλα της Αργεντινής. Με 5 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα και δύο ασημένια μετάλλια (2002, 2019), στον τελικό με την Ισπανία έφτασε τις 41 συμμετοχές σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και «έπιασε» στην πρώτη θέση τον Ουμπρατάν Περέιρα Μασιέλ, που μετρούσε κι αυτός 41 συμμετοχές σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα.

Ιστορία πάντως έγραψε και ο Μαρκ Γκασόλ που είναι 34 χρόνων, 7 μηνών και 18 ημερών. Με την Ισπανία έγινε ο γηραιότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής σπάζοντας το ρεκόρ του Ντομινίκ Ουίλκινς (34 ετών, 7 μηνών, 3 ημερών) που κρατούσε από το 1994.