Τζόρτζεβιτς: «Φεύγω από τη θέση του προπονητή της Σερβίας»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου πως θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Σερβίας. «Δεν κατάφερα να ξυπνήσω τους παίκτες μου μετά την ήττα από την Ισπανία», τόνισε.

Τζόρτζεβιτς: «Φεύγω από τη θέση του προπονητή της Σερβίας»

Η Σερβία δεν κατάφερε να φτάσει όσο ψηλά περίμεναν όλοι στο Mundobasket. Αν και ήταν εκ των φαβορί για να κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, οι "πλάβι" αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Αργεντινούς και τερμάτισαν στην 5η θέση. Ο Τύπος της χώρας έγραψε πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναμένεται να αποχωρήσει, ο έμπειρος προπονητής ρωτήθηκε για το θέμα και έδωσε την απάντηση του...

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής αρχικά για την τρομερή εμφάνιση του Μπογκντάνοβιτς: "Συγχαρητήρια στον Μπόγκνταν για το τουρνουά που έκανε, ήταν ηγέτης. Είχαμε πολλά σκληρά ματς. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε όλοι δυναμικό μπάσκετ και αυτό μας δυσκόλεψε σε όλη την προετοιμασία. Ανοίξαμε απόψε το παιχνίδι καλά, στη συνέχεια κάποιες αλλαγές και το παιχνίδι των Τσέχων μας δυσκόλεψαν. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε με την άμυνα και την φιλοσοφία μας, τρέξαμε και ήμασταν πολύ καλοί. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε μακριά στο τουρνουά. Οι Τσέχοι πρέπει να είναι περήφανοι για το τουρνουά που έκαναν, έχουν έναν ηγέτη (Σατοράνσκι) που κάνει τους γύρω του καλύτερους.

Ο σημαντικότερος ρόλος που έχει ένας πλέι μέικερ, είναι αυτός, να κάνει τους γύρω του καλύτερους. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, δεν σκόραραν κάποια εύκολα καλάθια και δεν είχαν βάθος στο ροτέισόν τους. Κάναμε μόλις δύο λάθη στο δεύτερο μέρος από τα 11 του πρώτου. Δεν είμαστε χαρούμενοι, μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα, υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους δεν τα καταφέραμε.

Για την διοργάνωση, τόνισε: «Πριν το ξεχάσω, η διοργάνωση εδώ στην Κίνα ήταν εκπληκτική. Ο κόσμος ήταν σπουδαίος, η διοργάνωση ήταν τόσο δύσκολη και τόσο απαιτητική και θα πρέπει να το σκεφτούμε. Όταν έχεις έναν προημιτελικό και πρέπει να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ενώ μια άλλη ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με λεωφορείο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπήρχαν ομάδες με μία μέρα λιγότερης ξεκούρασης και αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ομοσπονδίες μαζί με την FIBA να το σκεφτούν καλά. Πρέπει να είναι ίδιες οι συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες».

Για το μέλλον του, απάντησε: «Το αποψινό ήταν το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μας, το ίδιο θα συμβεί και στον επόμενο αγώνα. Όταν είσαι ανταγωνιστής, έτσι πρέπει να σκέφτεσαι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν κατάφερα να ξυπνήσω τους αθλητές μου μετά από την ήττα με την Ισπανία. Είμαστε σκληροί, έχουμε χαρακτήρες σαν αυτόν του Μπογκντάνοβιτς, εμείς τους δημιουργήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο αγώνες χάσαμε, από τους φιναλίστ που αξίζουν να είναι στον τελικό της διοργάνωσης. Άκουσα για τα σενάρια στον σερβικό Τύπο. Ναι, είναι αλήθεια ότι το έγραψαν. Και ναι, είναι αλήθεια ότι φεύγω. Είναι μία απόφαση που την έχω πάρει πριν ξεκινήσει το τουρνουά».

O Σάσα Τζόρτζεβιτς αποχωρεί από την Εθνική ομάδα της Σερβίας, της οποίας τις τύχες ανέλαβε από το 2013.