Πόποβιτς: «Ασέβεια να μιλάμε για όσους δεν ήρθαν»

Μετά την ήττα των ΗΠΑ από τη Γαλλία ο Γκρεγκ Πόποβιτς εμφανίστηκε απογοητευμένος στη συνέντευξή Τύπου και όπως τόνισε είναι ασέβεια να μιλάει κανείς για τους παίκτες που δεν έδωσαν το παρόν στο Mundobasket προς αυτούς που παίζουν.   

Πόποβιτς: «Ασέβεια να μιλάμε για όσους δεν ήρθαν»

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου απογοητευμένος μετά την ήττα των ΗΠΑ απέναντι στους Γάλλους με 89-79 και τον αποκλεισμό από την τετράδα του Mundobasket. Ο κόουτς των Αμερικάνων ως γνωστός τζέντλεμαν απένειμε τα εύσημα στους «τρικολόρ» ενώ αναφέρθηκε για την ομάδα του στους παίκτες που δεν έδωσαν το παρόν, τονίζοντας ότι είναι ασέβεια να μιλάμε για τις απουσίες της Αμερικής όταν ήταν παρόντες τόσοι καλοί αθλητές.

Το πανόραμα του Mundobasket 2019 (12η μέρα)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκρεγκ Πόποβιτς:

«Χάσαμε, όμως η ζωή συνεχίζεται, έχουμε οικογένειες και θα προχωρήσουμε τις ζωές μας» είπε αρχικά και προσέθεσε: «Θα υπάρξει μια άλλη ομάδα του χρόνου, σίγουρα. Προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θα φτιάξουμε μια ομάδα. Το ματς με τη Σερβία θα είναι ακόμη ένα παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Ο κόουτς Κολέ και η ομάδα του έκαναν εξαιρετικό ματς, είναι η καλύτερη γαλλική ομάδα που έχω δει, με τρομερή εκτέλεση και παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η άμυνά τους, ατομικά και ομαδικά, ταιριάζουν μεταξύ τους, έχουν βάθος και έκαναν καταπληκτική δουλειά, ήταν υπέροχοι σήμερα. Κάθε ήττα πονάει, αυτή πονάει περισσότερο, όμως η ζωή συνεχίζεται. Θα θέλαμε να κερδίσουμε, όπως κάθε ομάδα, όμως είμαστε ώριμοι, έχουμε οικογένειες και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας. Είναι ασέβεια να μιλούν για τις απουσίες μας, είναι ασέβεια και για τους αντιπάλους. Αυτοί οι 12 παίκτες που είχα θυσιάστηκαν, δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί και τώρα πρέπει να δώσουμε στη Γαλλία συγχαρητήρια για ό,τι κατάφερε».

Mundobasket 2019 - Ο δρόμος για τον τελικό

Από τη μεριά του ο Ντόνοβαν Μίτσελ δήλωσε για τις απουσίες της team USA πως δεν είναι δικό του θέμα για να σχολιάσει.

Mundobasket 2019: ΗΠΑ - Γαλλία 79-89 : Έξω οι Αμερικανοί από τα μετάλλια!

Πιο αναλυτικά ο Μίτσελ δήλωσε:

Οι Γάλλοι έβαλαν «STOP» στο 63-0 σερί των Αμερικανών

«Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνισή μου, έχασα κάποια ελεύθερα σουτ. Δεν με νοιάζουν οι 29 πόντοι, όλοι θα μπορούσαν να έχουν μια μεγάλη εμφάνιση, κάναμε όμως λάθη και αυτοί οι 29 συνδυάστηκαν με ήττα.

Όσοι δεν ήρθαν, δεν ήθελαν να έρθουν, είναι δικό τους θέμα. Ήρθαμε εμείς που θέλαμε να παλέψουμε. Όποιος δεν θέλει να είναι εδώ, δεν είναι εδώ. Όλοι μιλούν για όσους δεν έπαιξαν φέτος, όμως εμείς κάναμε δουλειά, μαζί με τους προπονητές. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το κάναμε».