Γκίνζμπουργκ: «Πάλεψαν σαν λιοντάρια οι παίκτες μου!»

Ο προπονητής της Τσεχίας Ρόνεν Γκίνζμπουργκ δήλωσε μετά την διαφαινόμενη πρόκριση της Τσεχίας παρά την ήττα από την Εθνική μας τόνισε πως  είναι πολύ χαρούμενος γιατί οι παίκτες του πάλεψαν σαν λιοντάρια απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του τουρνουά.

Γκίνζμπουργκ: «Πάλεψαν σαν λιοντάρια οι παίκτες μου!»

Ο προπονητής της Τσεχίας Ρόνεν Γκίνζμπουργκ είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά τη διαφαινόμενη πρόκρισή της ομάδας του στην επόμενη φάση του Mundobasket παρά την ήττα απέναντι στην Εθνική μας με 84-77.

Mundobasket 2019: Τσεχία - Ελλάδα 77-84: Εκτός προημιτελικών η Εθνική

Ο Γκίνζμπουργκ τόνισε πως οι παίκτες του πήραν την πρόκριση γιατί πάλεψαν σαν λιοντάρια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον MVP των Τσέχων Τόμας Σατοράνσκι.

Το πανόραμα του Mundobasket 2019 (10η μέρα)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των Τσέχων:

«Δεν πανηγυρίζουμε ακόμη, γιατί θα πρέπει να κερδίσουν οι ΗΠΑ. Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά. Δεν έχω λόγια για τους παίκτες μου, σε κάθε ματς κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Πάλεψαν σαν λιοντάρια. Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είχαμε την απουσία του Σιλμπ κι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ζώνες. Ξέραμε πως θα έχουμε κάποια προβλήματα, ήταν δύσκολο να παίξουμε man to man για πολλή ώρα απέναντι σε αυτούς τους παίκτες.

Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου. Ο Σατοράνσκι το τελευταίο που σκέφτεται είναι οι αριθμοί του, τον νοιάζει να κερδίζει όχι να κάνει τριπλ νταμπλ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο αρχηγός μας».