Σκουρτόπουλος: «Τι να την κάνω τη νίκη; Κάπου εδώ τελειώσαμε»

Ο απολογισμός του και η ατάκα που παρερμηνεύθηκε

Σκουρτόπουλος: «Τι να την κάνω τη νίκη; Κάπου εδώ τελειώσαμε»

Απογοητευμένος και με μια ατάκα που μάλλον παρερμηνεύθηκε έκανε τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ 2019 ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.
«Κάπου εδώ τελειώσαμε», είπε μεταξύ άλλων και κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό σημαίνει ότι αποχωρεί από την Εθνική. «Δεν σημαίνει τίποτα», διευκρίνισε αργότερα στα αποδυτήρια, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Mundobasket 2019: Τσεχία - Ελλάδα 77-84: Εκτός προημιτελικών η Εθνική

Αναλυτικά όσα είπε μετά το ματς:

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του» τόνισε αρχικά στην ΕΡΤ και προσέθεσε:

«Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Κλείνοντας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Δεν ξέρω τι φταίει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχει την στήριξη και το status που είχε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο παρκέ. Είμαι χρόνια στην Εθνική ομάδα και το θέμα είναι παρατεταμένο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε έναν κορμό, με αγάπη, χωρίς συγκράτηση και σκοπιμότητα. Να δίνουμε το 100%».