Ο Πόποβιτς θυμάται ακόμη το χταπόδι του Γιαννάκη

Με αφορμή τον αγώνα Ελλάδα- ΗΠΑ στο Mundobasket 2019 o Γκρεγκ Πόποβιτς θυμήθηκε ιστορίες με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. 

Ο Πόποβιτς θυμάται ακόμη το χταπόδι του Γιαννάκη

H Ελλάδα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (7/9, 15.30) στη δεύτερη φάση του Mundobasket και ο προπονητής της αμερικανικής ομάδας, ο πολύπειρος Γκρεγκ Πόποβιτς θυμήθηκε με την ευκαιρία ιστορίες με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

«Ο κόουτς Πι (Παναγιώτης Γιαννάκης) είναι εξαιρετικός. Με πήγαινε για χταπόδι και έφερνε μια καλή ρετσίνα. Είναι φοβερός τύπος και ήταν ωραία μαζί του» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο όνειρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγήσει την Εθνική σε νίκη επί των ΗΠΑ, ο Πόποβιτς είπε: «Κάθε παίκτης έχει πάθος να παίξει για την χώρα του και σε τέτοιες διοργανώσεις. Περιμένω και ο Γιάννης να σκέφτεται το ίδιο, όπως και οι συμπαίκτες του, αλλά όπως και οι δικοί μας παίκτες».

Για την πρόοδο της αμερικανικής αντιπροσωπευτικής ομάδας τα τελευταία 10-12 χρόνια ο κόουτς του Σαν Αντόνιο είπε: «Είναι προφανής η πρόοδος. Ο κύριος Κολάντζελο και ο Σον Φορντ άλλαξαν όλο το πρόγραμμα, έβαλαν μπροστά την περηφάνια του να παίζεις για την χώρα σου και επέλεξαν παίκτες που ταιριάζουν σε αυτές τις διοργανώσεις, γιατί υπάρχουν κάποιες διαφορές. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει πάθος και να θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική. Οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό εξαιρετικά για πολλά χρόνια και δεν ήταν εύκολο. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος, γιατί το παιχνίδι είναι πλέον διεθνές. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί παίκτες και προπονητές σε όλο τον κόσμο».

Τέλος αναφερόμενος στους διεκδικητές του τίτλου είπε: «Υπάρχουν 5-6 ομάδες που μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο και αυτό είναι σπουδαίο. Είναι σπουδαίο για το μπάσκετ».