Σκουρτόπουλος: «Έφυγε το άγχος - Η βάση μας είναι η άμυνα»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως έφυγε το άγχος από την Εθνική με τη νίκη επί του Μαυροβουνίου, αναφέρθηκε στον Σλούκα  και τόνισε πως η άμυνα είναι η βάση στο παιχνίδι της Ελλάδας. 

Σκουρτόπουλος: «Έφυγε το άγχος - Η βάση μας είναι η άμυνα»

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε στη πρεμιέρα το Μαυροβούνιο με 85-60. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι, τονίζοντας πως έφυγε το άγχος από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Το σκορ δεν λέει την αληθινή εικόνα. Τα παιδιά είχαν τρομερή διάθεση στην άμυνα και στην επίθεση μόλις ισορροπήσαμε τις επιλογές μας βρήκαμε λύσεις. Κάναμε διαχείριση στο ροτέισον και πλέον ετοιμαζόμαστε για την Βραζιλία».

Για τον επαγγελματικό τρόπο που κέρδισε η Εθνική: «Επαγγελματικό, η άμυνα είναι η βάση μας και αν θέλουμε να τρέξουμε πρέπει να πάρουμε το ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα. Στην επίθεση ξεκινήσαμε με 0/5 τρίποντα και έπρεπε να φύγει το άγχος από την ομάδα. Όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό, αλλά το άγχος ήταν φυσιολογικό».

Για την Βραζιλία: “Είναι πολύ γρήγορη ομάδα παίζει στο ανοιχτό γήπεδο, εμείς είμαστε διαφορετική ομάδα στην άμυνα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση στους “16” και μετά θα δούμε διαφορετικά το ματς με την Νέα Ζηλανδία”.

Για την σετ επίθεση: “Δεν θέλουμε να βάλουμε πολλά στο «5 εναντίον 5». Έχουμε δεδομένα ως ομάδα και ένα από αυτά είναι το παιχνίδι στην ρακέτα. Είμαστε καλοί εκεί, βρήκαμε και πόντους από τα μέσα προς τα έξω. Έχουμε πληρότητα, σταδιακά θα φτάσουμε και σε ακόμα καλύτερα ποσοστά”.

Για τον Κώστα Σλούκα: “Όλοι είμαστε χαρούμενοι με τον Σλούκα. Έχει ακόμα λίγο δρόμο στην αποθεραπεία, έχουμε δύο μέρες για να είναι ακόμα πιο έτοιμος. Πρέπει γενικά να έχουμε υπομονή και να πάμε βήμα – βήμα. Αν βιαστούμε, μπορεί και να γλιστρήσουμε”.

Στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε και τα εξής: Ήταν μια εξαιρετική μέρα για μας, αρχίσαμε τη διοργάνωση με μια σπουδαία νίκη. Ίσως η διαφορά να είναι υπερβολική, γιατί το Μαυροβούνιο είναι καλή ομάδα. Μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά το στρες έφυγε και με καλές επιλογές πήραμε τη νίκη. Τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε το ματς με τη Βραζιλία και πάμε βήμα-βήμα, όσο πιο μακριά μπορούμε”.

Σχετικά με το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο είπε: “Είναι η σοβαρότητα της ομάδας. Για πρώτο παιχνίδι η συγκέντρωση ήταν πάρα πολύ ψηλή. Έφυγε το άγχος, που σίγουρα υπάρχει για να πετύχουμε κάτι καλό, και τα πήγαμε πολύ καλά”.