ΗΠΑ - Ισπανία 90-81: H team USA έδειξε τα δόντια της! (vid)

Οι ΗΠΑ έδειξαν τι μπορούν να κάνουν στο πρώτο τους φιλικό κόντρα στην Ισπανία, επικρατώντας με 90-81

ΗΠΑ - Ισπανία 90-81: H team USA έδειξε τα δόντια της! (vid)

Μπορεί από την σύνθεσή τους να απουσιάζουν αρκετοί κορυφαίοι σούπερ σταρ του NBA, ωστόσο στο πρώτο τους φιλικό κόντρα στην Ισπανία, οι ΗΠΑ έδειξαν ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Δύο μέρες την... «ήττα» τους στο οικογενεικό φιλικό με τη G League, οι Αμερικανοί επικράτησαν άνετα με 90-81 των Ισπανών.

Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 13 πόντους, ενώ ακόμα τρεις παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είχαν το προβάδισμα σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας ως όπλο τους την ευστοχία τους από 6.75 (11/19 τρίποντα).

«Δεν μας ενδιαφέρει ο θόρυβος έξω από την ομάδα. Είμαστε επικεντρωμένοι στους παίκτες που βρίσκονται εδώ και δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Απόψε το δείξαμε. Παίξαμε πραγματικά καλά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν καλή νίκη για εμάς, οπότε ελπίζω η αυτοπεποίθησή μας θα συνεχίσει να ανεβαίνει και θα βελτιωνόμαστε συνεχώς», τόνισε ο Κέμπα Ουόκερ (11 πόντοι, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ) μετά το φιλικό.