Χωρίς Βέσελι η Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Γιαν Βέσελι δεν θα βρίσκεται στη δωδεκάδα της Τσεχίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Χωρίς Βέσελι η Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Απών από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα είναι ο Γιαν Βέσελι ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας του.

Έτσι η Τσεχία θα παρουσιαστεί στη διοργάνωση χωρίς τον καλύτερο ψηλό της, σε έναν όμιλο που απασχολεί την Εθνική μας.

Συγκεκριμένα η Τσεχία βρίσκεται στον β' όμιλο μαζί με τις Η.Π.Α, Τουρκία και Ιαπωνία με τις δύο πρώτες ομάδες να διασταυρώνονται με τον όμιλο της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά η δήλωση του Βέσελι:

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να γίνει καλά το τραυματισμένο μου γόνατο, ώστε να βγάλω τη σεζόν μέχρι το τέλος της. Με ταλαιπωρεί από τον Ιανουάριο (επιδεινώθηκε τον Μάιο) και είμαι ακόμα ανήσυχος με αυτό.


Δεν θα μπορέσω να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο. Ανυπομονούσα για το Παγκόσμιο, αλλά δυστυχώς λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ενισχύσω την εθνική. Είχαμε μεγάλη επιτυχία στα προκριματικά. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου.


Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Δεν είμαι σε θέση να πω ότι μπορώ να σφίξω τα δόντια και να παίξω μαζί με αυτό. Έτσι έπραξα στο δεύτερο μέρος της σεζόν και δεν ήταν λύση αυτή. Έχω μεγάλη καριέρα ακόμα μπροστά μου. Πρέπει να το κοιτάξω για το μέλλον.

Τώρα είμαι στο Βελιγράδι και αναρρώνω. Προπονούμαι κάνοντας βασικές ασκήσεις. Δεν έχω παίξει ή τρέξει από το Final 4. Προσπαθώ να επανέλθω στο 100%».