Ιωάννα Χατζηλεοντή: Μία για όλες και όλες για μία!

Το αστέρι της Εθνικής Νεανίδων μίλησε στο «ΦΩΣ» για την επιτυχία της ανόδου στην Α΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού

Ιωάννα Χατζηλεοντή: Μία για όλες και όλες για μία!

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή είναι ένα από τα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον. Με ταλέντο, ικανότητες και αθλητικά προσόντα υψηλών προδιαγραφών, η 17χρονη φόργουορντ ήταν πρωταγωνίστρια της ανόδου της Εθνικής Νεανίδων στην Α΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού. Για 3η σερί χρονιά μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων (τις δυο προηγούμενες με την Εθνική Κορασίδων) έχοντας μ.ό. 11,1 πόντους, 9,6 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 1,6 κοψίματα.

Το «ΦΩΣ» μίλησε μαζί της, λίγες μέρες μετά την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

- Στόχος επετεύχθη και η άνοδος στην Α΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού ήρθε. Το περιμένατε, υπήρχε πίστη στην ομάδα;

«Φυσικά και το περιμέναμε. Δουλέψαμε όλη την προετοιμασία με στόχο την άνοδό μας στα μεγάλα σαλόνια και ανταμειφθήκαμε. Θέλαμε να επιστρέψει η Ελλάδα εκεί όπου της ανήκει δηλαδή στην Α΄ κατηγορία».

- Ποιο το μυστικό της επιτυχίας; Το καλό κλίμα; Η χημεία;

«Το μυστικό της επιτυχίας μας ήταν το καλό κλίμα μεταξύ μας και η χημεία που είχαμε ειδικά μέσα στο γήπεδο. Παίζαμε η μια για την άλλη σε κάθε αγώνα και πιστεύαμε η μια στην άλλη. Γι΄ αυτό και άλλωστε καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία».

- Ποια η συμβολή του κόουτς Γερεουδάκη και του τεχνικού τιμ;

«Όλο το σταφ προπονητικό και ιατρικό μας βοήθησε πάρα πολύ. Από προπονητικής πλευράς βέβαια οι προπονητές μας έκαναν τα πάντα για εμάς. Ξενυχτούσαν να δουν βίντεο για τον επόμενό μας αντίπαλο για να είμαστε καλά προετοιμασμένες. Ακόμα και μέσα στο παιχνίδι μας έδιναν πολλά και σημαντικά τιπς. Τους ευχαριστούμε πολύ για όλα!».

- Με την Τουρκία στον ημιτελικό κάνατε τρομερή ανατροπή. Πως το καταφέρατε;

«Χάναμε με 10 πόντους 5 λεπτά πριν λήξει το ματς. Είχαμε σοκαριστεί η αλήθεια είναι γιατί στην αρχή είχαμε μπει πολύ δυνατά και νικούσαμε για 15. Πιστεύαμε όμως η μια στην άλλη και λέγαμε τα καλάθια θα μπουν υπομονή. Εμψυχώναμε η μια την άλλη κατά τη διάρκεια του ματς και το παλεύαμε μέχρι το τέλος. Καμία μας δεν πίστευε ότι θα χάσουμε. Ξέραμε ότι το ματς στο τέλος θα το πάρουμε ακόμα και με ένα πόντο αν χρειαστεί, λέγαμε μεταξύ μας!».

- Στον τελικό ήρθε η ήττα από τη Φινλανδία. Στεναχωρηθήκατε;

«Στεναχωρηθήκαμε η αλήθεια είναι γιατί το θέλαμε πολύ το χρυσό και προς το τέλος του ματς ήμασταν κοντά πάλι στο σκορ αλλά δεν καταφέραμε την ανατροπή. Θέλαμε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Πολλές κλαίγαμε και ήταν μεγάλη η συγκίνηση».

- Αντιμετώπισες την Αβάκ Κουϊέρ. Είναι τόσο σπουδαία όσο λένε;

«Η Αβάκ είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή παίκτρια αλλά και άτομο και πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο να έχεις αντιπάλους σαν κι εκείνη».

- Πες μας ένα ωραίο σκηνικό από τα Σκόπια που θα το θυμάσαι!

«Την ανατροπή μας στο ματς με την Τουρκία. Τα τελευταία 4 δευτερόλεπτα τα έχω δει πάνω από 20 φορές αυτό ήταν το πιο ωραίο σκηνικό μαζί με τους πανηγυρισμούς μας στο τέλος αφού είχαμε ανεβεί κατηγορία!».

- Για 3η συνεχόμενη χρονιά στην καλύτερη πεντάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πως νιώθεις;

«Νιώθω υπέροχα. Τώρα όμως ξεκινάει μια καινούργια σεζόν με νέους στόχους».

- Έχεις κάποιο γούρι; Πριν τους αγώνες στα αποδυτήρια κάνεις πάντα κάποιο πράγμα; Η τελευταία σκέψη πριν το τζάμπολ;

«Όχι δεν έχω κάποιο γούρι. Ακούω μουσική μέχρι να μπει ο κόουτς στα αποδυτήρια. Πριν το τζάμπολ σκέφτομαι πάντα κάτι που μου έχει πει ο πατέρας μου ότι πρέπει να παίζω δυνατά και με μυαλό σε όλες τις φάσεις».

- Πρόσφατα έλαβες μέρος και σε καμπ του ΝΒΑ στη Λετονία. Ποιες οι εμπειρίες;

«Ήταν ξεχωριστή εμπειρία αυτό το καμπ αφού συναγωνίζεσαι με άλλα ταλαντούχα παιδιά και αποκτάς διαφορετικές εικόνες!».

- Από δω και πέρα τι; Γιατί δεν έμεινες στον Πρωτέα Βούλας; Ποιο το επόμενο βήμα σου;

«Μια σελίδα έκλεισε, μια καινούργια θα ξεκινήσει. Κοιτάμε μπροστά τώρα!».

- Τέλειωσες το σχολείο; Τι σπουδές θα ακολουθήσεις; Τι θέλεις να γίνεις στο μέλλον;

«Όχι, του χρόνου θα πάω 3η Λυκείου. Θέλω να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά και στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσω φυσική αγωγή, να γίνω δηλαδή γυμνάστρια».