Σπανούλης: «Σημαντικότερο από τη νίκη να χτίσουμε χαρακτήρα»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Ολλανδίας και τόνισε πως το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα χτίζει χαρακτήρα.

Σπανούλης: «Σημαντικότερο από τη νίκη να χτίσουμε χαρακτήρα»

Η Ελλάδα αν και τα βρήκε… σκούρα με την Ολλανδία κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Βασίλης Σπανούλης πανηγύρισε τη δεύτερη επιτυχία στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στο γεγονός πως το σημαντικότερο είναι να χτίσει χαρακτήρα η Ελλάδα.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

«Η άμυνα είναι ο τρόπος που έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Δεν είναι κατάλληλος για καρδιακούς, αλλά έχουμε παιδιά με ψυχή. Είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο Κώστας (Αντετοκούνμπο), αλλά όλα τα παιδιά έπαιξαν και γι’ αυτούς που έλειπαν. Το πιο σημαντικό πέρα από τη νίκη είναι να χτίσεις τη νοοτροπία της ομάδας.

Είπα πριν το παιχνίδι στα παιδιά ότι πρέπει να καταλάβουν ποια φανέλα φορούν, ότι έχει έρθει κόσμος από την ξενιτιά αλλά και την Ελλάδα να τους δει. Ότι πρέπει να παίξουν για την πατρίδα μας και να ξανακάνουν την ομάδα επίσημη αγαπημένη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, δείξαμε και πάλι ότι οι Έλληνες είναι παντού και ενωμένοι. Είμαι περήφανος για τα παιδιά, έκαναν υπερπροσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Έχω μιλήσει αρκετά με τον Τολιόπουλο, μίλησα μαζί του και μετά την Τσεχία, που δεν ήταν πολύ καλός. Του έχω πει πως τον πιστεύω σαν παίκτη, αλλά δεν θέλω να σταθώ μόνο σε εκείνον αλλά σε όλα τα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα».