Χρούμπαν: «Ίσως είναι καλό που δεν είμαστε το φαβορί κόντρα στην Ελλάδα»

Τα όσα δήλωσε ο Βόιτεκ Χρούμπαν για τον αγώνα της Τσεχίας κόντρα στην Εθνική μας στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Χρούμπαν: «Ίσως είναι καλό που δεν είμαστε το φαβορί κόντρα στην Ελλάδα»

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ υποδέχεται την Παρασκευή (22/2, 21:00) την Τσεχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα προκριματικά του EuroBasket 2025. Ο Βόιτεκ Χρούμπαν σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της τσέχικης Ομοσπονδίας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί για να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι.

«Δεν θα είμαστε φαβορί στην Ελλάδα. Από την άλλη, έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι αυτός ο ρόλος μας κάνει καλό. Ίσως τελικά να είναι καλό για εμάς. Σίγουρα κανείς μας δεν σκέφτεται να πάει εκεί απλά για να παίξει και να δει την Αθήνα. Θέλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να πετύχουμε εκεί. Και νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε με οποιονδήποτε με τη σύνθεση που έχουμε», είπε ο παίκτης της Σολέ και πρόσθεσε:

«Περιμένω θυελλώδη ατμόσφαιρα. Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι με το μπάσκετ και έρχονται στο γήπεδο για να φωνάξουν. Άρα η ατμόσφαιρα θα είναι υπέροχη. Είναι πάντα καλύτερο να παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο με κοινό. Έντεκα ή δώδεκα παίκτες της EuroLeague δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβηθούμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι. Ειδικά από τη στιγμή που θα παίξει ο Σατοράνσκι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με οποιονδήποτε σε ένα ματς.

Φυσικά, δεν περιμένουμε ότι θα είναι εύκολος αγώνας και ότι θα πρέπει να κυριαρχήσουμε εκεί, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι θα πάμε εκεί απλώς για να παρακολουθήσουμε. Θέλουμε απλώς να κερδίσουμε και ξέρουμε ότι είναι μέσα στις δυνάμεις μας».