Προολυμπιακό Τουρνουά: Η κλήρωση και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος για το προολυμπιακό τουρνουά καθώς και το αν θα αναλάβει τη διοργάνωσή του.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Η κλήρωση και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η κλήρωση για τα προολυμπιακά τουρνουά που θα δώσουν τα 4 τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τουρνουά μπάσκετ της FIBA.

Τη συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τους αντιπάλους της Εθνικής θα γίνει γνωστό και το αν θα αναλάβει τη διοργάνωση προολυμπιακού τουρνουά η Ελλάδα.

Όσον αφορά την κλήρωση, όπως έγινε γνωστό από τη FIBΑ κάθε τουρνουά θα έχει από δύο γκρουπ των τριών ομάδων με τον περιορισμό ότι κάθε γκρουπ θα έχει μάξιμουν 2 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σε κάθε τουρνουά δεν θα μπορούν να υπάρχουν παραπάνω από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες.

Επιπλέον μόνο μία ομάδα από την Ήπειρο της Αμερικής μπορεί να είναι σε κάθε γκρουπ, ενώ μόνο μία ομάδα από την Ασία και Ωκεανία επιτρέπεται σε κάθε τουρνουά, με τον ίδιο περιορισμό να ισχύει για τις ομάδες της Αφρικής.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ, κάτι που σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσει τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία που είναι στο ίδιο γκρουπ, ενώ αποφεύγει και τις Ισπανία και Λετονία που αναμένεται να είναι επίσης διοργανώτριες (εφόσον πάρει τελικά τη διοργάνωση τουρνουά). Παρόλα αυτά από το πρώτο γκρουπ αναμένεται να κληρωθεί με μία εκ των Λιθουανία ή Σλοβενία.