Πρέκας: «Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια» - Εξετάσεις στην Αθήνα η Τσινέκε

Τι είπαν Πέτρος Πρέκας και Άρτεμις Σπανού μετά το ματς της Εθνικής - Εξετάσεις στην Αθήνα η Έλενα Τσινέκε

Πρέκας: «Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια» - Εξετάσεις στην Αθήνα η Τσινέκε

Η Εθνική Γυναικών έκανε μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Ιταλία και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της το παιχνίδι στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών του και εξήγησε ότι το παιχνίδι χάθηκε στα ριμπάουντ. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, το ξέραμε από την αρχή, καθώς η Ιταλία έχει μεγάλα κορμιά. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης χάσαμε και την Έλενα Τσινέκε και ήμασταν με μια παίκτρια μείον. Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε στα ριμπάουντ και στο γεγονός ότι η Ιταλία είχε ψηλές παίκτριες. Πάμε να ξεκουραστούμε και στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την Τσεχία».

Μιλώντας με τη σειρά της για την αναμέτρηση με την Ιταλία η Άρτεμις Σπανού ανέφερε: «Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε ρυθμό. Βέβαια η ήττα δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορούσαμε, δεδομένου ότι δεν είχαμε τη Φασούλα, ενώ στο ξεκίνημα τραυματίστηκε και η Έλενα Τσινέκε. Στο παιχνίδι χάσαμε κάποια ριμπάουντ που δεν έπρεπε, κάτι το οποίο έδωσε στην Ιταλία τη δυνατότητα να κάνει δεύτερες επιθέσεις και να βρει σκορ. Σε γενικές γραμμές παίξαμε ένα παιχνίδι πάνω στην τακτική μας με συγκέντρωση και είχαμε ενέργεια. Συνεχίζουμε, καθώς έχουμε το παιχνίδι με την Τσεχία και μένουμε συγκεντρωμένες για να πάμε να κερδίσουμε».

Εξετάσεις στην Αθήνα η Τσινέκε

Άτυχη στάθηκε η Ελενα Τσινέκε, καθώς τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα (1’34’’) και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη συνέχεια την Εθνική Ομάδα. Η διεθνής γκαρντ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στην αριστερή γάμπα και με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα θα υποβληθεί σε εξετάσεις.